Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Tyskland har givet 66 mio dollars til Auschwitz-Birkenau mindesmærke

Kansler Angela Merkel ved indgangen til Auschwitz. Hun besøgte stedet sammen med den polske premierminister Mateusz Morawiecki og leder af Auschwitz-Birkenau stiftelsen Piotr Cywinski. (Foto: Polens premierminister)
Den tyske kansler Angela Merkel besøgte Auschwitz for første gang.

Oversat af Henrik Engel

Efter 14 år som Tysklands kansler besøgte Angela Merkel Auschwitz-Birkenau museet for første gang d. 6 december. Med sig havde Merkel en donation på 66.6 millioner dollars, skriver Times of Israel.

Donationen som vil gøre Tyskland til den største donor, donationen gives i forbindelse mindesmærkets 10-års jubilæum.

Halvdelen af donationen fra den tyske forbundsstat og halvdelen fra de tyske delstater.

-Auschwitz er et museum, men det er også den største kirkegård i verden… (hukommelsen) er nøglen til at bygge nutiden og fremtiden, sagde museets direktør Piotr Cywinski.

Pengene vil blive brugt til at vedligeholde stedet hvor Nazi-Tyskland dræbte mere end en million mennesker i det besatte Polen under Anden Verdenskrig. De fleste var jøder, transporteret dertil fra hele Europa.

-Mange af bygningerne er ikke bygget til at holde længe, forklarede Cywinski og tilføjer at fonden skal bruge omkring 5 mio. dollars om året, for at kunne bevare stedet.

-Jeg ønsker at vise at midlerne er skabt som et værktøj for fremtiden – for næste generation – for uddannelse. Det er ikke en måde at pege fingre imod et lands historie – det er ikke min rolle, sagde direktøren for mindesmærket.

I oktober gav World Jewish Congress Merkel en Theodor Hertzl Award for hendes tiltag for at støtte jødisk liv i Tyskland, og hendes støtte til den Israelske stat.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem