– Når nogen siger “din beskidte zionist”, mener de egentlig “din beskidte jøde”

Det franske parlament har vedtaget at antizionisme er en form for antisemitisme.

BDS er i bund og grund anti-zionistisk ... det vil sige, at Israels ret til at eksistere ikke anerkendes
Boykotbevægelsen "BDS" er i bund og grund anti-zionistisk ... det vil sige, at Israels ret til at eksistere ikke anerkendes (begrebet BDS forklares nærmere i diverse artikler på miff.dk)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Antizionisme er en form for antisemitisme, fastlog den nationale forsamling i Frankrig tirsdag den 3. december, da de stemte for en resolution som anmoder regeringen om at indføre The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) definition af antisemitisme, skriver Jerusalem Post.

Resolutionen, foreslået af politikeren Sylvain Maillard fra Centerpartiet til præsident Emmanuel Macron, LREM, blev vedtaget med 154 mod 72 stemmer.

”I flere år har Frankrig, Europa og næsten alle vestlige demokratier oplevet stigende antisemitisme. Antizionistiske handlinger kan undertiden skjule en antisemitisk virkelighed. Had mod Israel på grund af dets opfattelse som et jødisk kollektiv er beslægtet med had mod hele det jødiske samfund,” står der i resolutionen vedtaget af Nationalforsamlingen.

– I Frankrig i dag, når nogen siger “din beskidte zionist”, så mener de “din beskidte jøde,” sagde Maillard i et interview med den franske avis La Croix.

IHRA-definitionen siger, at nogle former for had mod Israel er antisemitisme, såsom at sammenligne Israel med Nazi-Tyskland, ved at hævde at Israels eksistens er racistisk og ved at bruge dobbeltstandarder ved at stille krav til staten Israel, som ikke stilles til andre demokratiske stater. Læs flere eksempler her.

Meyer Habib fra Union des democrates et indépendants-partiet mener de som er antizionister ikke bare er kritiske over for Israel, men besatte. Han mener de kalder Israel racistisk og kolonialistisk for at slette jødisk identitet.

– Den franske politik for at bekæmpe antisemitisme har været en fiasko. Der er et udbrud af antisemitiske angreb. Tolv franske statsborgere er blevet dræbt siden 2003 blot fordi de var jøder. Halvdelen af ​​racistiske hændelser i Frankrig er rettet mod jøder, selvom [jøderne] udgør mindre end 1% af befolkningen, siger Habib og tilføjer:

– Israel er det eneste sted, hvor det jødiske folk kan føle sig trygge.

Tidligere artikelDanmark bør gøre som Norge – stille krav til PA om at ændre kurs eller lukke for pengekassen
Næste artikelIsrael sælger Iron Dome radar til Den Tjekkiske Republik
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)