Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Når nogen siger “din beskidte zionist”, mener de egentlig “din beskidte jøde”

BDS er i bund og grund anti-zionistisk ... det vil sige, at Israels ret til at eksistere ikke anerkendes
Boykotbevægelsen "BDS" er i bund og grund anti-zionistisk ... det vil sige, at Israels ret til at eksistere ikke anerkendes (begrebet BDS forklares nærmere i diverse artikler på miff.dk)
Det franske parlament har vedtaget at antizionisme er en form for antisemitisme.

Antizionisme er en form for antisemitisme, fastlog den nationale forsamling i Frankrig tirsdag den 3. december, da de stemte for en resolution som anmoder regeringen om at indføre The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) definition af antisemitisme, skriver Jerusalem Post.

Resolutionen, foreslået af politikeren Sylvain Maillard fra Centerpartiet til præsident Emmanuel Macron, LREM, blev vedtaget med 154 mod 72 stemmer.

”I flere år har Frankrig, Europa og næsten alle vestlige demokratier oplevet stigende antisemitisme. Antizionistiske handlinger kan undertiden skjule en antisemitisk virkelighed. Had mod Israel på grund af dets opfattelse som et jødisk kollektiv er beslægtet med had mod hele det jødiske samfund,” står der i resolutionen vedtaget af Nationalforsamlingen.

– I Frankrig i dag, når nogen siger “din beskidte zionist”, så mener de “din beskidte jøde,” sagde Maillard i et interview med den franske avis La Croix.

IHRA-definitionen siger, at nogle former for had mod Israel er antisemitisme, såsom at sammenligne Israel med Nazi-Tyskland, ved at hævde at Israels eksistens er racistisk og ved at bruge dobbeltstandarder ved at stille krav til staten Israel, som ikke stilles til andre demokratiske stater. Læs flere eksempler her.

Meyer Habib fra Union des democrates et indépendants-partiet mener de som er antizionister ikke bare er kritiske over for Israel, men besatte. Han mener de kalder Israel racistisk og kolonialistisk for at slette jødisk identitet.

– Den franske politik for at bekæmpe antisemitisme har været en fiasko. Der er et udbrud af antisemitiske angreb. Tolv franske statsborgere er blevet dræbt siden 2003 blot fordi de var jøder. Halvdelen af ​​racistiske hændelser i Frankrig er rettet mod jøder, selvom [jøderne] udgør mindre end 1% af befolkningen, siger Habib og tilføjer:

– Israel er det eneste sted, hvor det jødiske folk kan føle sig trygge.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem