Muslimsk prædikant dømt for opfordring til drab på jøder

Under en fredagsbøn i 2017 opfordrede prædikanten, Monzer Baajour i Masjid al-Faruq-moskéen på Nørrebro til drab på jøder. I dag faldt dommen i Københavns Byret.

I dag blev den muslimske prædikant, Monzer Baajour dømt i Københavns Byret, hvor han stod anklaget for at have opfordret til drab på jøder og brud på racisme paragrafen, skriver TV2 Nyheder på deres hjemmeside

Anklageren havde krævet en ubetinget fængselsstraf på 8 til 10 måneder, men domsmandsretten valgte i stedet at idømme prædikanten 6 måneders betinget fængsel.

Sagen startede med Monzer Baajours fredagsprædiken d. 31 marts 2017 i Masjid al-Faruq-moskéen på Heimdalsgade på Nørrebro (Omar El-Hussein var i moskéen dagen før han begik terrorangrebet i København i 2015).

Under prædiken lød det blandt andet:

“Dommedag oprinder ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne, således at muslimerne slår dem ihjel, og jøden vil skjule sig bag sten og træer, og stenen og træerne vil sige: “O muslim, O Guds tilbeder, der er en jøde bag mig, så kom og dræb ham”.

Denne artikel er en gave til dig fra medlemmerne i Med Israel for Fred (MIFF). Hvis du også bliver medlem, kan vi nå ud med sandheden om Israel til endnu flere. Hvis du allerede er medlem, håber vi, at du vil rekruttere en ven nu. Klik her for at gå til indmeldelsesblanket. Medlemskab er gratis året ud!


Monzer Baajour har forbindelse til Hizb ut-Tahrir

Dagens dom er den første, hvor den særlige bestemmelse indført i straffeloven d. 1 januar 2017 (omtalt som forkynderloven) finder anvendelse.

Med indførelse af bestemmelsen har man fra politisk hånd ønsket at skærpe indsatsen mod radikalisering og religiøse forkyndere.

Masjid al-Faruq-moskéen er omdiskuteret grundet de tætte forbindelser til den islamistiske forening Hizb ut-Tahrir – en forbindelse som anklageren også lagde vægt på.

Anklageren Anders Larsson udtalte at der ikke er tvivl om at Monzer Baajour tilhører Hizb ut-Tahrir samt at den tiltaltes budskaber havde til hensigt at fremme Hizb ut-Tahrirs fortolkning.

 

Tidligere artikelPusterum efter kolossal optrapning af vold fra Gaza mod Israel
Næste artikelVenstrefløjens samarbejde om anti-israelsk propaganda
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.