Houthierne foretager etnisk udrensning af de sidste jøder i Yemen

Snart vil flere tusind års jødisk historie i Yemen være historie.
Flere tusind års jødisk historie i Yemen er ved at forsvinde. De sidste 50-100 jøder i landet udsættes for etnisk udrensning. (Foto: @Adulisian)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Houthi-oprørsgruppen (G_ds partisaner) i Yemen har arresteret jøderne i Kharif-distriktet som hører under Amran nordvest for Sana’a. Houthierne er ved at foretage etnisk udrensning af de sidste yemenitiske jøder i landet. Houthierne plyndrer også penge fra andre religiøse minoriteter og grupper, ifølge den egyptiske avis Al-Mesryoon. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Lokale kilder fra Kharif-distriktet fortalte Al-Mesryoon, at houthierne havde samlet jøderne og fængslet dem på grund af deres religion og forsøger nu at presse dem til at forlade landet.


Houthierne har tvunget jøderne til at underskrive aftaler om at sælge deres hjem, jord og ejendele til Houthi-ledere til nominel pris og derefter forlade landet.

Houthierne har angiveligt forfulgt de få jøder, der er tilbage i landet ved at afskære dem fra vand og elektricitet og forhindret dem i at købe mad. Oprørsgruppen bruger lignende metode mod ikke-shiitiske yemenitter og religiøse minoriteter, ifølge avisen Al-Mesryoon.

Frem til 1950 var jøderne et stort mindretal i Yemen med flere tusind års historie bag sig. Men fordi det ikke længere var sikkert for jøderne i Yemen, blev det store flertal af dem – omkring 49.000 transporteret til Israel under “Operation Magic Blanket” i 1949-1950. I dag er der kun en håndfuld jøder tilbage i Yemen som nægter at forlade deres land. Læs MIFFs artikel om hvordan flere tusind års jødisk historie fjernes i byen Aden.

Yemens informationsminister Moammer al-Iryani sagde i 2017, at skæbnen for ​​de omkring 50-100 tilbageværende jøder i landet var ukendt.

I et populært Houthi-slogan siges der blandt andet “forbandelse over jøderne”.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise