Search
Flere tusind års jødisk historie i Yemen er ved at forsvinde. De sidste 50-100 jøder i landet udsættes for etnisk udrensning. (Foto: @Adulisian)

Houthierne foretager etnisk udrensning af de sidste jøder i Yemen

Snart vil flere tusind års jødisk historie i Yemen være historie.

Houthi-oprørsgruppen (G_ds partisaner) i Yemen har arresteret jøderne i Kharif-distriktet som hører under Amran nordvest for Sana’a. Houthierne er ved at foretage etnisk udrensning af de sidste yemenitiske jøder i landet. Houthierne plyndrer også penge fra andre religiøse minoriteter og grupper, ifølge den egyptiske avis Al-Mesryoon. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Lokale kilder fra Kharif-distriktet fortalte Al-Mesryoon, at houthierne havde samlet jøderne og fængslet dem på grund af deres religion og forsøger nu at presse dem til at forlade landet.


Houthierne har tvunget jøderne til at underskrive aftaler om at sælge deres hjem, jord og ejendele til Houthi-ledere til nominel pris og derefter forlade landet.

Houthierne har angiveligt forfulgt de få jøder, der er tilbage i landet ved at afskære dem fra vand og elektricitet og forhindret dem i at købe mad. Oprørsgruppen bruger lignende metode mod ikke-shiitiske yemenitter og religiøse minoriteter, ifølge avisen Al-Mesryoon.

Frem til 1950 var jøderne et stort mindretal i Yemen med flere tusind års historie bag sig. Men fordi det ikke længere var sikkert for jøderne i Yemen, blev det store flertal af dem – omkring 49.000 transporteret til Israel under “Operation Magic Blanket” i 1949-1950. I dag er der kun en håndfuld jøder tilbage i Yemen som nægter at forlade deres land. Læs MIFFs artikel om hvordan flere tusind års jødisk historie fjernes i byen Aden.

Yemens informationsminister Moammer al-Iryani sagde i 2017, at skæbnen for ​​de omkring 50-100 tilbageværende jøder i landet var ukendt.

I et populært Houthi-slogan siges der blandt andet “forbandelse over jøderne”.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp