Search
Her ses en af de kufferter som Israels forsvarshær (IDF) fandt hjemme hos højtstående Hamas-medlem i Gaza. (Foto: IDF)

IDF fandt kufferter fyldt med penge i Gaza

Højtstående Hamas-medlem havde omkring 10 millioner kroner liggende i kontanter.

Israel er for altid forandret efter 7. oktober-massakren mod Israel, der har kostet over 1,200 livet, nu er antallet af sårede steget til over 11,000grove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder, børn og mænd, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 12.000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin. Massakren ramte ALLE israelere hårdt på tværs af religion, etnicitet og køn, inkl. israelske minoriter.

Siden ultimo oktober har Israels forsvarshær været i gang med deres landoperation i Gaza for at redde gidslerne hjem og sørge for at 7. oktober-massakren ikke vil gentage sig. I går kunne MIFF fortælle at Israels forsvarshær (IDF) havde fundet den hidtil største Hamas-terrortunnel i Gaza. Terrortunellen, der strækker sig over flere km, er så bred at du kan køre igennem den med din bil.

I byen Beit Hanoun i Gaza fandt IDF-soldater Hamas-baser i skoler og offentlige bygninger, inkl. våben og tunnelskakter til Hamas-terrortuneller. Terror-tunnelnetværket løb blandt andet under Beit Hanouns rådhus, en af byens moskeer, en fodboldbane og en børnehave.

Nu har IDF fundet kufferter fyldt med penge (omkring 10 millioner kr) hjemme hos et højtstående Hamas-medlem i Jabalya-området i Gaza by. Derudover havde han ogås mange våben på lager.

Det er ikke første gang IDF finder store kontante beløb hjemme hos terrorister i Gaza.

Hamas har kontrolleret Gaza siden deres blodige kup mod Fatah i 2007. Mens mange af enklavens indbyggere er fattige, mangler Hamas ikke penge. Terrorister har fortalt at de blev lovet 70.000 kroner for hvert gidsel de kidnappede til Gaza under 7. oktober-massakren mod Israel

Allerede for et årti siden kom der meldinger om at over 600 Hamas-medlemmer var dollar-millionærer. Siden da er Hamas-indtægterne kun steget endnu mere. Flere Hamas-ledere lever et luksusliv i Qatar som multimilliardærer.

Hamas’ politiske leder Ismail Haniyeh lever også i Qatar. I 2018 købte han en luksus grund i Gaza til over 26 millioner kr. Grunden er 2500 kvm og ligger i et luksus kvarter med udsigt over Middelhavet.

Udover pengene som Hamas får fra lande som Qatar og Iran, er der også andre donorer, der giver terrorgruppen som beløb. Alt tyder på Hamas har fået flere villige donorer siden 7. oktober-massakren mod Israel.

Hamas tjener også store beløb på kryptovaluta, forretninger og ejendomme i lande som Tyrkiet, Sudan og Algeriet.

Derudover tjener Hamas flere milliarder kr årligt på beskatning af import af varer samt alle de skattepenge som indbyggere i Gaza, der arbejdede i Israel til en langt højere løn lagde i Hamas’ pengekasse.

Hamas har også tjent store beløb via sumglertuneller under grænsen med Egypten.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp