Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Mens vi lider i Gaza lever Hamas-ledere et luksusliv med villaer og dyre biler

Mens indbyggerne i Hamas-kontrolleret Gaza lever i fattigdom, lever terrorlederne et luksusliv. På billedet ses en indbygger i Gaza se ud over enklaven, 12. september 2019. (Foto: Flash90)
Den irank-støttet terorgruppe slår hårdt ned mod enhver protest mod deres terror-regime.

MIFF har tidligere skrevet om at indbyggerne i Hamas-kontrolleret Gaza lider under kummerlige vilkår. Hamas styrer enklaven med sit terror-regime. Ved mistanke om samarbejde med Israel, idømmes indbyggere dødsstraf eller fængsel på livstid med hårdt straffearbejde.

For få dage siden idømte Hamas 7 palæstinensere dødsstraf ved hængning. Derudover blev 7 palæstinensere idømt livsvarigt fængsel med hårdt straffearbejde. Alle 14 palæstinensere blev dømt for «samarbejde» med Israel eller for at have «kommunikeret med fjendtlige aktører.»

Terrorlederne lever i luksus mens indbyggerne lider – her er nogle eksempler:

2021 – Hamas har hemmelige udenlandske investeringer til en værdi af flere hundrede millioner kroner

2022 – flere terrorledere fra de to iransk-støttede terrorgrupper Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) i Gaza, lever i luksus i Qatar og Tyrkiet.

2022 – indbyggerne i Gaza protesterede efter Hamas havde sat skatterne på flere impoterede varer.

2022 – palæstinensiske aktivister lancerede ny kampagne på sociale medier i protest mod Hamas, som de holdt ansvarlige for fattigdom, høj arbejdsløshed og de meget hårde økonomiske og humanitære forhold i enklaven.

Nu trodser indbyggerne igen faren ved at råbe op og protesterer mod Hamas – ultimo juli gik flere tusinde indbyggere på gaderne i protest over at Hamas-leder Ismail Haniyeh og PA-præsident Mahmoud Abbas, havde været i forhandlinger i Kairo. Demonstranterne fordømte Hamas og krævede forbedrede livsvilkår.

Demonstranterne råbte i protest mod Hamas: – Vi vil leve! Hvor er elektriciteten, hvor er gassen? Skam jer, skam jer !

Demonstranterne, der blev organiseret via anonym Instagram-konto med 160.000 følgere, brugte samme slagord tilbage i 2019.

Flere Hamas-modstanderer i eksil har også sluttet sig protesterne og opfordrede indbyggerne i Gaza til at gå ud i gaderne og protestere.

Hamas-regimet slår hårdt ned mod protester – der er ikke fri presse eller adgang til at anslå, hvor mange indbyggere protesterer mod Hamas, skriver Times of Israel.

Tager vi udgangspunkt i klip delt på sociale medier, er der ingen tvivl om, at flere demonstranter deltog i den første demonstration, set i forhold til de efterfølgende protester.

Det er der en god forklaring på – væbnede Hamas-styrker slår nemlig hårdt ned på demonstrationer og flere planlagte demonstrationer er blevet aflyst: – Alle steder med annoncering af protester, var der et stort antal sikkerhedsvagter og politi. Hvis to personer eller flere gik sammen, blev de forbudt at stoppe på gaden, ikke engang et minut. Hvis folk alligevel stoppede, blev de truet med anholdelse, siger en indbygger fra Gaza til Times of Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem