Efter våbenhvilen kom Hamas-leder Yahya Sinwar frem fra sit skjul. Det første han gjorde var at posere sammen med et barn udklækket som en palæstinensisk militant med våben i hænderne. (Foto: Palinfo Twitter)

Flere Hamas og PIJ ledere har forladt Gaza og lever i luksus i Qatar og Tyrkiet

Alene det seneste år har mindst 8 ledende personer i de iransk-støttede terrorgrupper Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) forladt Gaza og lever i dag et luksusliv.

Lederne i de iransk-støttede terrorgrupper Hamas (Hamas har kontrolleret Gaza siden 2007) og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) i Gaza (PIJ er den næststørste terrorgruppe i enklaven) bruger al deres energi på at opildne til terror mod Israel trods de svære livsvilkår de byder indbyggerne i Gaza. Både Hamas og PIJ har som erklæret mål at udslette Israel og dræbe alle jøder. Læs om Hamas HER. Læs om PIJ HER. Læs om Irans rolle HER.

Flere Hamas- og PIJ ledere har forladt Gaza for at leve i luksus: Alene det seneste år er 8 terrorledere flyttet fra Gaza, skriver Yediot Ahronot.


Læs: Tyrkiet tog imod Hamas-ledere på USAs terrorliste. Læs: Hamas har hemmelige udenlandske investeringer til en værdi af flere hundrede millioner kroner

Hamas’ politiske leder Ismail Haniyeh bor i dag på luksus hoteller i Qatars hovedstad. Haniyeh påstår at han flyttede fra enklaven fordi han stillede op til valg i Hamas’ ledelsen – men valget sluttede for nogle måneder siden og Haniyeh har lagt pres på de egyptiske myndigheder for at lade hans kone og børn forlade Gaza via Rafah-overgangen – i dag lever familien et luksus liv i Doha.

Khalil al-Hayya var indtil for nylig stedfortræder for Hamas leder, Yahya Sinwar. Han forlod enklaven for flere måneder siden efter han blev forfremmet til terrorgruppens “chef for relationer for arabiske og muslimske lande”. Ligesom Haniyeh har al-Hayyah også fået sin familie ud af Gaza til Doha.

Salah al-Bardawil er højtstående Hamas medlem, ifølge palæstinensisk kilde tog han et sabbatår i udlandet.

Hamas’ mytologiske talsmand Sami Abu Zuhri, som nu er blevet ansvarlig for terrorgruppens politiske bureau, veteran diplomatisk rådgiver og personlig stedfortræder for Haniyeh Taher Al-Nunu. Ingen af de nævnte Hamas embedsmænd lader til at have planer om at vende tilbage til Gaza.

Hamas-lederne kan også lide at bo i Tyrkiet – eksempelvis Hamas-toppen Fathi Hamad. Den højtstående embedsmand tilhører gruppens høgagtige fløj med base i den nordlige del af Gaza, hvor han var ansvarlig for mange voldelige sammenstød med Israel. Hamad var også leder af en privat milits med ansvar for at udføre terrorangreb mod Israel. Hamad opildnede også palæstinensere i Judæa og Samaria (Vestbredden) til at myrde israelere. Han flyttede i al hemmelighed til Istanbul og rejser i dag ofte mellem Tyrkiet og Beirut.

Også flere PIJ ledere har forladt Gaza – eksempelvis Nafaz Azzam og Muhammad al-Hindi, forlod i al hemmelighed Gaza. Azzam er i Syrien og formentlig også i Beirut, al-Hindi lever i dag i Tyrkiets hovedstad, Istanbul .Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp