Flere Hamas og PIJ ledere har forladt Gaza og lever i luksus i Qatar og Tyrkiet

Alene det seneste år har mindst 8 ledende personer i de iransk-støttede terrorgrupper Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) forladt Gaza og lever i dag et luksusliv.
Efter våbenhvilen kom Hamas-leder Yahya Sinwar frem fra sit skjul. Det første han gjorde var at posere sammen med et barn udklækket som en palæstinensisk militant med våben i hænderne. (Foto: Palinfo Twitter)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Lederne i de iransk-støttede terrorgrupper Hamas (Hamas har kontrolleret Gaza siden 2007) og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) i Gaza (PIJ er den næststørste terrorgruppe i enklaven) bruger al deres energi på at opildne til terror mod Israel trods de svære livsvilkår de byder indbyggerne i Gaza. Både Hamas og PIJ har som erklæret mål at udslette Israel og dræbe alle jøder. Læs om Hamas HER. Læs om PIJ HER. Læs om Irans rolle HER.

Flere Hamas- og PIJ ledere har forladt Gaza for at leve i luksus: Alene det seneste år er 8 terrorledere flyttet fra Gaza, skriver Yediot Ahronot.


Læs: Tyrkiet tog imod Hamas-ledere på USAs terrorliste. Læs: Hamas har hemmelige udenlandske investeringer til en værdi af flere hundrede millioner kroner

Hamas’ politiske leder Ismail Haniyeh bor i dag på luksus hoteller i Qatars hovedstad. Haniyeh påstår at han flyttede fra enklaven fordi han stillede op til valg i Hamas’ ledelsen – men valget sluttede for nogle måneder siden og Haniyeh har lagt pres på de egyptiske myndigheder for at lade hans kone og børn forlade Gaza via Rafah-overgangen – i dag lever familien et luksus liv i Doha.

Khalil al-Hayya var indtil for nylig stedfortræder for Hamas leder, Yahya Sinwar. Han forlod enklaven for flere måneder siden efter han blev forfremmet til terrorgruppens “chef for relationer for arabiske og muslimske lande”. Ligesom Haniyeh har al-Hayyah også fået sin familie ud af Gaza til Doha.

Salah al-Bardawil er højtstående Hamas medlem, ifølge palæstinensisk kilde tog han et sabbatår i udlandet.

Hamas’ mytologiske talsmand Sami Abu Zuhri, som nu er blevet ansvarlig for terrorgruppens politiske bureau, veteran diplomatisk rådgiver og personlig stedfortræder for Haniyeh Taher Al-Nunu. Ingen af de nævnte Hamas embedsmænd lader til at have planer om at vende tilbage til Gaza.

Hamas-lederne kan også lide at bo i Tyrkiet – eksempelvis Hamas-toppen Fathi Hamad. Den højtstående embedsmand tilhører gruppens høgagtige fløj med base i den nordlige del af Gaza, hvor han var ansvarlig for mange voldelige sammenstød med Israel. Hamad var også leder af en privat milits med ansvar for at udføre terrorangreb mod Israel. Hamad opildnede også palæstinensere i Judæa og Samaria (Vestbredden) til at myrde israelere. Han flyttede i al hemmelighed til Istanbul og rejser i dag ofte mellem Tyrkiet og Beirut.

Også flere PIJ ledere har forladt Gaza – eksempelvis Nafaz Azzam og Muhammad al-Hindi, forlod i al hemmelighed Gaza. Azzam er i Syrien og formentlig også i Beirut, al-Hindi lever i dag i Tyrkiets hovedstad, Istanbul .Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel– BDS-tilhængere lader sig trække rundt som får
Næste artikelTerrortiltalt fra Gaza gravede Hamas-terrortunneller for en dagsløn på 76 kroner
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise