Search
Tyrkiet præsident Recep Tayyip Erdoğan tog imod en delegation af Hamas-ledere 22. august 2020. (Foto: T.C. Cumhurbaşkanlığı, Twitter)

Tyrkiet tog imod Hamas-ledere på USAs terrorliste

Tyrkiets har markeret sig som et af landene med stærkest fordømmelse af normaliseringsaftalen mellem Emiraterne og Israel.

Lørdag den 22. august var Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdoğan vært for en større delegation af Hamas-ledere. Blandt gæsterne var både Ismail Haniyeh og Saleh al-Arouri – de er begge eftersøgt som terrorister af USA med en belønning på op til fem millioner dollars til dem som kan bistå med at få dem arresteret.

Den 13. august skrev den britiske avis The Telegraph at Tyrkiet har givet statsborgerskab til fremstående Hamas-medlemmer.

Både Hamas og Tyrkiets regeringsparti har rødder i Det muslimske broderskab.

Den 18. august 1988 vedtog Hamas sit charter, hvor den islamistiske bevægelses politiske mål beskrives. Hamas kommer med konklusionen allerede i forordet – Islam vil eliminere Israel.

– Vores kamp mod jøderne er meget omfattende og alvorlig, og vil derfor kræve al den loyale støtte vi kan få, og senere vil den blive efterfulgt af nye fremstød og forstærket af bataljoner fra den vidt forgrenede arabiske og islamiske verden indtil fjenderne er overvundet og Allahs sejer er et faktum, skriver Hamas i sin grundlov – læs mere her på norsk.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp