Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel belejrer ikke Gaza – terrorgrupper forsøger at belejre Israel

Her ses palæstinensere storme sikkerhedshegnet, der skiller den Hamas-kontrolleret enklave og Israel. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)
Danske medier nævner ikke, at Israel ikke belejre Gaza - Hamas og andre terrorgrupper forsøger at belejre Israel.

For få dage siden blev 7 palæstinensere i Hamas-kontrolleret Gaza dømt til døden ved hængning. Derudover blev 7 palæstinensere idømt livsvarigt fængsel med hårdt arbejde. Alle 14 palæstinensere blev dømt for «samarbejde» med Israel eller for at have «kommunikeret med fjendtlige aktører.»

MIFF har ikke kunnet finde dækning af sagen i danske medier, men i Norge har nyhedsbureauet NTB skrevet om det. NTB slutter således: «Syv andre personer er blevet idømt fængsel på livstid med strafarbejde – dvs. 25 års fængsel i det belejrede område».

I Den Store Danske defineres belejring således: «Belejring, indeslutning og isolation af fx en fæstning eller en by med det formål at tvinge denne til overgivelse, når den indesluttede styrkes forsyninger er opbrugt. Ved en belejring undgås store tab ved et stormangreb; til gengæld kan en belejring tage lang tid og dermed være kostbar at udføre, hvortil kommer, at den belejrende styrke er bundet til opgaven og derfor ikke kan anvendes andre steder.»

Israel trak sig frivilligt ud af Gaza i 2005 og ønsker ikke at erobre eller tage kontrol over enklaven – derfor er det forkert at bruge udtrykket «det belejrede område» om Gaza.

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas der styrer Gaza, terrorgrupperne i Judæa og Samaria (Vestbredden), den iransk-støttet terrororganisation Hizbollah i Libanon og iranske styrker i Syrien omringer Israel med det erklærede mål at erobre landet ved angreb. Derfor er Israel nødsaget til at være en fæstning, der beskytter sig mod angreb – fx ved at bygge en barriere over og under jorden mod Gaza.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem