Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Iran er allerede i Judæa og Samaria

Maskerede og bevæbnede terrorister fra den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) marcherer i militærparade i byen Rafah i Hamas-kontrolleret Gaza. (Foto: Majdi Fathi/TPS, 2. april 2022)
Den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ), bruger pengene fra Iran til at købe våben og indflydelse i Judæa og Samaria (Vestbredden)

Den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) får mange millioner kr. af Iran til at angribe Israel.

Efter PIJ-ledelsens seneste besøg i Iran, har PIJ opildnet til at optrappe terrorangrebene mod Israel.

Den israelsk-arabiske veteran journalist Khaled Abu Toameh, skriver i Jerusalem Post at en PIJ-delegation mødtes med iranske ledere i Iran, hvor de drøftede hvordan den væbnede kamp mod Israel kan optrappes.

PIJ er den næst største terrorgruppe i Gaza efter den iransk-støttet terrorguppe Hamas, der har kontrolleret Gaza siden de begik et blodigt kup mod Fatah i 2007.

De seneste år har både PIJ og Hamas øget deres terroraktiviteter i Judæa og Samaria (Vestbredden).

Fra Judæa og Samaria har PIJ planlagt flere dødelige terrorangreb mod israelere og flere skudangreb mod israelske soldater.

For nylig eksploderede en stor PIJ-vejsidebombe ved et israelsk militærkøretøj i Jenin i Judæa og Samaria (Vestbredden) og 7 israelske soldater blev såret. Primo maj angreb PIJ flere israelske byer med over 1200 raketter fra Gaza.

Byen Jenin hører under de palæstinensiske myndigheder (PA), men PA har mistet kontrollen over flere af sine byer – især Jenin, hvor terrorgupper har taget over og udgør en trussel mod Israels sikkerhed.

Efter mødet med PIJ-ledelsen i Teheran, tweetede Irans øverste leder: «Palæstinensisk Islamisk Jihad og andre palæstinensiske modstandsbevægelser har fundet nøglen til at bekæmpe det zionistiske regime. Den stadigt voksende autoritet hos modstandsgrupper på Vestbredden er nøglen til at bringe den zionistiske fjende i knæ, og det skal selvfølgelig fortsætte.»

I løbet af de seneste 18 måneder har PIJ fået flere tungt bevæbnede terrorceller og rekrutteret mange terrorister i Judæa og Samaria (Vestbredden) – især i PA-kontrolleret Jenin og Nablus, hvor PA har mistet kontrollen.

Her ses bevæbnede terrorister fra den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) stå vagt ved sørgeteltet for Iyad al-Hassani, om var PIJ’s leder af deres operationsafdeling og blev dræbt i israelsk luftangreb i Gaza, 14. maj 2023. (Foto: Majdi Fathi/TPS

En kilde i PA’s sikkerhedstjeneste, fortæller i Jerusalem Post at PIJ har opbygget en dominerende styrke i den nordlige del af Judæa og Samaria (Vestbredden). PIJ’s styrkelsen sker takket være Irans økonomiske PIJ-støtte. Yoav Limor, der er veteran journalist og sikkerhedsanalytiker, understreger desuden at det er afgørende for Israels sikkerhed, at terroren, der udspringer fra det nordlige Samaria rykkes op ved roden.

PA kilden siger til Jerusalem Post at: – PIJ bruger iranske penge til at købe våben og loyalitet i Judæa og Samaria (Vestbredden). Terrorgruppen betaler de højeste lønninger til deres terrorister.

Ifølge kilden har PA også lagt mærke til det stigende samarbejde mellem PIJ og Al-Aqsa Martyr Brigaderne, der har bånd til det palæstinensiske Fatah-parti, der ledes af PA’s præsident Mahmoud Abbas.

PA’s sikkerhedstjeneste frygter, at mange Al-Aqsa Martyr Brigade terrorister er kommet på Irans terror-lønningsliste.

En PA-embedsmand tilføjer: – Iran er allerede her i Judæa og Samaria. Iranerne vil have, at deres palæstinensiske agenter udvider kontrollen fra Hamas-kontrolleret Gaza til Judæa og Samaria.

En Hamas-delegation, inkl. deres terrorleder Ismail Haniyeh har også været i Iran for at diskutere, hvordan palæstinensiske terrorgrupper i Judæa og Samaria (Vestbredden) kan styrkes.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem