Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Hårde kampe i PA-kontrolleret Jenin – IDF måtte indsætte Apache-helikoptere

I dag var der hårde kampe i PA-kontrolleret Jenin i Judæa og Samaria. Til venstre ses et ødelagt militærkøretøj, til højre en Apache-helikopter.
For første gang i to årtier måtte Israels forsvarshær (IDF) indsætte kamphelikopter i Judæa og Samaria (Vestbredden) efter Israelske soldater var mål for et bagholdsangreb i PA-kontrolleret Jenin, der længe har været en terrorredde som truer Israels sikkerhed.

Det er ingen hemmelighed at de palæstinensiske myndigheder (PA) har mistet kontrollen over flere af deres byer i Judæa og Samaria (Vestbredden).

Se hvor mange milliarder de danske skatteydere har givet PA siden 1994. Se hvor mange milliarder de danske skatteydere giver PA i 2021-2025.

Byen Jenin har længe været en terrorredde som udklækker mange terrorister, der truer Israels sikkerhed.

Terrorangreb begået af terrorister fra Jenin har kostet flere israelere livet. Derfor har Israels forsvarshær (IDF) igennem længere tid gennemført anti-terroraktioner i Judæa og Samaria.

I dag udbrød der hårde gadekampe mellem israelske soldater og palæstinensiske terrorister i Jenin. Til sidst var IDF tvunget til at indsætte kamphelikoptere for at redde deres sårede soldater ud af byen.

De hårde kampe startede tidligt i morges, da IDF-soldater var på vej ind i byen for at anholde to eftersøgte palæstinensere. En vejsidebombe eksploderede, da et israelsk køretøj passerede og ødelagde køretøjet. Kort efter begyndte bevæbnede palæstinensiske terrorister at skyde mod soldaterne.

– Under aktionen udbrød der kraftig skudveksling mellem vores styrker og bevæbnede terrorister i området. Store mængder sprængstof blev kastet mod vores styrker, som reagerede med at skyde tilbage, udtaler IDF skriver Times of Israel.

Flere israelske soldater blev såret under de hårde kampe. I følge seneste meldinger blev 7 IDF-soldater såret og reddet ud af Jenin med Apache-kamphelikopter.

Klip delt på sociale medier viser helikopteren affyrer raketter mod flere positioner i området. Det er første gang i over 20 år, IDF har nødsaget til at bruge kamphelikoptere under operation i Judæa og Samaria.

Den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) har udtalt, at de detonerede bomben mod det israelske køretøj, inden de begyndte at skyde og kaste bomber mod de israelske soldater.

PIJ står også bag flere tusind raketangreb fra Hamas-kontrolleret Gaza mod israelske byer.

IDF og israelske sikkerhedsmyndigheder tager hændelsen meget alvorligt og undersøger nu, om det var et bagholdsangreb. Det undersøges ogdå om terrorgruppen PIJ kendte til IDF’s rute.

Ifølge palæstinensiske sundshedsmyndigheder, blev mindst tre palæstinensere dræbt og over 20 blev såret.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem