Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Terrorgruppen Hamas har sat skatterne op i Gaza

Store sociale og økonomiske forskelle i Gaza - mange lever i fattigdom, få lever i rigdom. Mange indbyggere i Gaza er trætte af uretfærdigheden og måden Hamas styrer enklaven. Her ses Gaza by, september 2019. (Foto: Flash90)
Hamas-styret i Gaza har pålagt skatter på flere importerede varer forud for det kommende skoleår og udløst sjældne protester i enklaven.

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007, har pålagt nye skatter på flere importerede varer forud for det nye skoleår og udløst sjældne protester i enklaven hvor det er livsfarligt at kritisere Hamas. Alligevel er det ikke første gang Hamas udsættes for kritik af palæstinensere i enklaven.

Som i resten af verden, mærker de 2,3 millioner indbyggere i enklaven også stigende priser på råvarer forårsaget af krigen i Ukraine, skriver i24News.

– Det er en forkert og undertrykkende beslutning, der ødelægger den nationale økonomi, udtalte købmanden Nahid al-Sawada som importerer tøj fra Kina og Tyrkiet, skriver The Washington Post.

En liste fra Gazas økonomiministerium inkluderede planlagte afgifter på varer som jeans, plastikmapper og pakkede nødder, med en importtold på knap 600 dollars (svarende til 4.409 kroner) pr. ton. Tidligere var der ikke afgifter på importerede nødder.

Afgifterne på toiletpapir steg også fra 90 dollars (svarende til 661 kroner) til 580 dollars (svarende til 4.263 kroner) – afgiften træder i kraft den 1. august

Ifølge Washington Post, udtalte Emad Abdelhadi, repræsentant for Gazas fagforening af tøjhandlere at den nye skat er en uretfærdig byrde for indbyggerne som kæmper med stigende priser.

Økonomien i den Hamas-kontrollerede enklave er i forvejen meget dårlig og fattigdommen er voldsom – arbejdsløsheden er tæt på 50%. For mange indbyggere er en arbejdstilladelse til at arbejde i Israel, deres og deres families redning. Ofte er der kun en forsørger som forsørger en storfamilie og i Israel kan de finde arbejde med meget bedre løn- og arbejdsvilkår end i Gaza.

Ifølge Hamas-myndighederne, skal de nye skatter beskytte enklavens lokale industrier. Men eksperter og forretningsfolk er uenige i det argument, da de hårdt tiltrængte råvarer nu bliver beskattet.

  • Israel og Egypten har en våbenblokade af Gaza som skal forhindre våben i at komme ind til Hamas som regerer i Gaza. Blokaden forhindre IKKE transport af civile varer. Alene i 2019 blev der fragtet 100.000 lastbiller med varer fra Israel ind i Gaza. Derudover blev der fragtet omkring 3500 lastbiler med eksportvarer ud af Gaza. Selv under den seneste Gaza-krig i maj 2021 mod Israel hvor Hamas og andre terrorgrupper i Gaza angreb israelske byer med over 3.500 raketter, blev der fragtet israelsk nødhjælp ind i Gaza fra Israel, men selv nødhjælpen blev angrebet af terrorister i Gaza. Læs om krigen HER. Læs om Hamas HER. Læs om Irans rolle HER.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem