Search
Dette bildet viser forberedelsene til en henrettelse i Gaza i 2013. (Illustrasjonsfoto: Hamas-myndighetenes innenriksdepartement i Gaza)
Siden den iransk-støttet terrorgruppe Hamas begik blodigt kup mod Fatah i Gaza i 2007, har terrorgruppen henrettet 28 palæstinensere - ofte uden retssag og ofte grundet anklager om samarbejde med Israel. Her ses Hamas forberede henrettelse i Gaza i 2013. (Illustrationsfoto: Hamas-myndighedernes inderigsministerium i Gaza)

Ny rapport viser at PA og Hamas udsætter palæstinensere for systematisk tortur

De palæstinensiske myndigheder (PA) som modtager milliarder i dansk skattefinansieret bistand og terrorgruppen Hamas udsætter palæstinensere for systematisk tortur. Siden 2007 har Hamas henrettet 28 personer i Gaza.

De palæstinensiske myndigheder (PA) har selvstyre i dele af Judæa og Samaria (jf. Oslo-aftalerne, primo 1990’erne har PA fuld kontrol over Område A, i Område B er PA forpligtet til at koordinere sikkerheden med Israel. Israel har fuld kontrol over Område C hvor de israelske bosættelser også ligger).

Se hvor mange milliarder Danmark giver PA i 2021-2025


Se hvorfor PA ligger i bunden af pressefrihedsindeks.

I Gaza har den iransk-støttet terrorgruppe Hamas haft den fulde kontrol siden 2007, efter terrorgruppen begik et blodigt kup mod Fatah (bevægelsen som kontrollerer PA).

Ny rapport udarbejdet af Human Rights Watch (HRW) og Lawyers for Justice viser at PA og terrorgruppen Hamas begår systematisk tortur og mishandling mod anholdte palæstinensere, skriver Jerusalem Post.

I rapporten forelagt FN’s Komité mod Tortur, påpeges at det systematiske misbrug af fængslede kritikere og modstandere af PA “svare til forbrydelser mod menneskeheden”.

I rapporten beskyldes palæstinensisk politi i Judæa og Samaria for voldeligt “at sprede fredelige protester med krav om retfærdighed.”

I rapporten anklager flere vidner embedsmænd for at arrestere demonstranter i deres hjem, tilbageholde palæstinensere for at planlægge protester og blokere protester i at finde sted.

I Gaza anklages terrorgruppen Hamas for “rutinemæssigt at håne og true fanger”, isolationsfængsling og forskellige former for fysiske overgreb – eksempelvis at piske fangers fødder, tvinge dem ind i smertefulde stillinger i længere perioder og løfte armene bag ryggen med kabler eller reb.

HRW og Lawyers for Justice understreger også at ingen er blevet stillet til ansvar for drabet i 2021 af den førende anti-korruptionsaktivist Nizar Banat.

44-årige Banat som i mange år havde kritiseret PA’s præsident Mahmoud Abbas, døde under razzia af sit hjem begået af PA’s sikkerhedsofficerer.

PA’s premierminister Mohammed Shtayyeh beordrede torsdag dannelsen af en særlig undersøgelseskommission til at efterforske dødsfaldet. Kommissionens rapport er ikke offentligt tilgængelig.

14 PA-sikkerhedsofficerer er blevet arresteret og tiltalt ved en militærdomstol i PA. Betjentene blev løsladt af PA i sidste uge, hvor Den Palæstinensiske Uafhængige Menneskerettighedskommission (ICHR) sagde, at beslutningen om at løslade betjentene blev udstedt af PA’s militæranklager, grundet helbredsmæssige forhold som en konsekvens af Corona-spredning.

“Mere end et år efter de slog Nizar Banat ihjel, fortsætter de palæstinensiske selvstyremyndigheder med at arrestere og torturere kritikere og modstandere,” udtaler HRWs Israel- og Palæstina-direktør Omar Shakir. “Systematisk misbrug fra PA og Hamas er en kritisk del af undertrykkelsen af ​​det palæstinensiske folk.”

I 2021 modtog ICHR 252 klager om tortur og mishandling og 279 om vilkårlig anholdelse mod PA og 193 klager om tortur og mishandling og 97 om vilkårlig anholdelse mod terrorgruppen Hamas i Gaza.

Siden terrorgruppen Hamas begik kuppet mod Fatah i Gaza i 2007, har de henrettet 28 palæstinensere – mange uden forudgående retsproces og ofte på baggrund af anklager om samarbejde med Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp