På billedet ses terrororgansiationen Hamas' militære gren Ezzeddine Al-Qassam Brigades. (Foto: @MehdiRizvi123)

Sudan beslaglægger Hamas-aktiver

- Vi vil eliminere arven efter Muslimsk Broderskab, udtaler kilde i det sudanesiske suverænitetsråd.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har sudanesiske myndigheder overtaget mindst 12 virksomheder med tilknytning til den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007, skriver den israelske kanal KAN nyheder (artiklen er oversat fra hebraisk).

Det sker som et led i Sudans bestræbelser på at stoppe terrorgruppens aktiviteter i landet to år efter diktatoren, Omar al-Bashir blev afsat. Terrorgruppen har mange aktiver i Sudan – eksempelvis ejendomme, tv-station, aktier i virksomheder, et hotel i hovedstaden Khartoum, et vekselkontor samt flere millioner hektar landbrugsjord.

I 2020 indgik Israel normaliseringsaftale med Sudan. Læs her: Normalisering mellem Israel og Sudan – et kæmpe slag for Hamas og Iran. Normaliseringsaftalen har givet Hamas og Iran grå hår – terrorgruppen frygter at deres våbensmuglingsrute fra Iran til Gazastriben lammes efter Sudan har forpligtet sig til at bekæmpe terror.

En kilde i det sudanesiske suverænitetsråd har udtalt at der er tale om Hamas-aktiver i Sudans territorium som er blevet beslaglagt, og tilføjede at myndighederne vil beslaglægge alle fremtidige aktiver hvis de viser sig at have tilknytning til terrorgruppen. På spørgsmålet om Sudans handling sker efter anmodning fra USA eller Israel, svarede kilden: “Der er tale om sudanesisk indsats for at eliminere Det Muslimske Broderskabs arv i Sudan.”

Sudans beslaglæggelse af blandt andet Hamas-aktiver har stået på de seneste to år.

Læs om terrorgruppen Hamas HER. Læs om Irans rolle HER.

For et par dage siden forsøgte ekstremister forgæves at gennemføre et kup i Sudan.

For to år siden blev præsident Omar al-Bashir væltet ved et militærkup efter 30 år. I dag styres Sudan af en regering “Leaders Council”. Samme regering underskrev normaliseringsaftalen med Israel, som led i Sudans bestræbelser på at opnå anerkendelse og støtte fra USA.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp