Search
Her ses israelske gidsler omringet af bevæbnede terrorister mens terrorgruppen Hamas overfører dem til Røde Kors i Gaza, 28. november 2023. (Foto: Flash90)

Våbenhvile udvides – flere gidsler løslades

40 gidsler forventes frigivet i løbet af de kommende dage. Tilbage i Gaza vil over 100 gidsler fortsat vente på at komme hjem #BringThemHome

MIFF har skrevet daglige artikler om 7. oktober-massakren mod Israel, der har kostet mindst 1,200 livet, over 9,000 sårede, grove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 10,000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin.

Siden fredag er flere gidsler blev frigivet fra Gaza, for at få de israelske gidsler hjem, er Israel blevet tvunget til at frigive over 180 palæstinensiske terrorister – de er alle dømt for alvorlige terrorangreb. Israel er dog ikke gået med til at løslade terrorister dømt for mord.

Går alt efter planen, vil 10 gidsler blive frigivet fra Gaza i dag og yderligere 10 i morgen. Ifølge oplysningerne, er terrorgruppen Hamas gået med til at udvide våbenhvilen med fire dage, der vil betyde at yderligere 40 gidsler vil blive frigivet.

I aften forventes 9 kvinder og 1 barn at blive frigivet. Siden fredag er 61 gidsler blevet frigivet fra deres fangeskab i Hamas-kontrolleret Gaza. Derudover er flere thailandske og nepalesiske gidsler blevet frigivet i en særskilt gidselaftale.

Sammen med våbenhvileudvidelsen, forventes det at 111 israelske gidsler vil blive frigivet. Med undtagelse af 1 gidsel, har terrorgruppen Hamas kun frigivet børn og ældre kvinder. Ender det med at de 111 gidsler frigives, vil over 100 gidsler fortsat sidde fanget i Gaza – de fleste af dem er yngre mænd og kvinder.

I takt med flere gidsler frigives kommer der flere beretninger om hvad de blev udsat for, 12-årige Eitan Yahalomi har efter sin frigivelse fortalt, at han blev tvunget af terrorgruppen Hamas, til at se klip fra massakren mens han sad fanget og kvindelige gidsler blev holdt fanget i bur. Massakren er den bedst dokumenteret i historien – terroristerne filmede alt hvad de gjorde mod deres ofre og delte det på sociale medier. Freelance journalister fra stationer som CNN var med mens massakren skete og filmede også hvad der skete. Ucensurerede klip fra massakren er blevet vist for internationale journalister, inkl. den danske journalist Jotam Confino, som udtalte at han var chokeret over det han havde set. Han kaldte det også absurd at stille Israel i en situation, hvor de følte sig nødsaget til at vise hvad ofrene var blevet udsat for igen og igen for at blive hørt. Trods overvældende beviser ignoreres israelske kvinder og piger, der blev udsat for ubeskriveligt brutale seksuelle overgreb og massevoldtægter.

Hvad med baby Kfir, hans familie, danske Itzik og de israelsk-arabiske gidsler? Baby Kfir på 10 mdr. og hans familie sidder fortsat fanget. Ingen ved hvordan de har det eller om de er live. Israels forsvarshær (IDF) fortæller at terrorgruppen Hamas har overført Kfir og hans familie til en anden terrorgruppe i Hamas-kontrolleret Gaza. Derfor forventes det ikke at de vil blive frigivet under den nuværende gidselaftale.

Det vides heller ikke om danske Itzik på 69 er i live – for få dage siden udtalte udenrigsminister Lars Løkke at der ikke var kommet livstegn fra ham. Itzik blev såret og kidnappet fra kibbutz Nir Oz. Dansk-israelske Rami Thomsens mor blev trukket ud af sit beskyttelsesrum og skudt på klos hold af terroristerne. En af kibbutzens bedstemødre blev tortureret og myrdet i sit hjem, mens terroristerne Live-streamede det fra hendes telefon og lagde det op på hendes Facebook-væg, hvor hendes barnebarn så klippet. Over 100 ud af 400 indbyggere blev brutalt myrdet i kibbutzen. Kibbutzens malkehold blev også myrdet, tilbage i stalden stod køer og kalve forladt, derfor trodsede et hold frivillige faren for flere terrorangreb og raketangreb for at redde køerne.

Det vides heller ikke hvornår de israelsk-arabiske gidsler vil blive frigivet – 7. oktober massakren ramte alle israelere, også israelske minoriteter, fx beduinerne i Negev.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp