Search
Palæstinensiske terrorister løsladt af Israel i bytte for israelske gidsler holdt fanget i Gaza, siden Hamas-massakren mod Israel 7. oktober, modtages som helte i byen Beitunia i Judæa og Samaria (Vestbredden). Folkemængden flager med grønne Hamas-flag. (Foto: Flash90)

Er det glædeligt at terrorister løslades i bytte for kidnappede børn?

Flere af palæstinenserne der løslades i bytte for israelske børn, har siddet i fængsel for alvorlig terror. #BringThemAllHomeNow

7. oktober-massakren mod Israel har kostet mindst 1,200 livet, over 9,000 sårede, grove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 10,000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin.

I weekenden blev 40 israelske gidsler frigivet fra deres fangeskab i Gaza, hvor de har siddet fanget siden 7. oktober-massakren mod Israel. Blandt de gidsler, der fortsat venter på at komme hjem, er også danske Itzik på 69.

for at få 51gidsler hjem, er Israel gået med til en 4 dages våbnhvile. Den kan udvides med en dag af gangen, så længe Hamas frigiver 10 nye gidsler. Israel er også gået med til at løslade 150 palæstinensiske kvinder og mindreårige fra israelske fængsler. Ingen af dem er dømt for mord, men er dømt for alvorlige terrorangreb.

Israel har udarbejdet en liste med over 300 fanger, der potentielt kan blive løsladt som et led i aftalen. På listen står blandt andet 16-årige Muhammad Abu Katish, der sidste år knivstak en ultraortodoks mand i 20’erne i Jerusalem – terrorofret blev alvorlig såret, men overlevede.

Tidligere på året skød 15-årige Abraham Zemer to ultraortodokse mænd i Jerusalem. Begge terrorofre blev såret, men overlevde.

I september gik 17-årige Bassel Abidiya til angreb med en kødøkse mod to personer i Jerusalem, han kan også stå til at blive løsladt.

Israel har allerede løsladt flere som sad i fængsel for at begå terror. Nogle af de løsladteaf afsonede kortere fængselsstraffer, mens andre var blevet idømt op mod 16 års fængsel for drabsforsøg.

En af de terrorister, der allerede er blevet løsladt, er Israa Jaabis – hun er også blevet nævnt i flere norske medier. I 2015 blev hun stoppet ved en kontrol på vej til Jerusalem. I kontrollen råbte hun «Allahu Akbar» før hendes eksploderede. Jaabis og politimanden Moshe Chen blev alvorlig såret ved eksplosionen.

Israel mente hun havde planlagt at udføre selvmordsterror i Jerusalem. Terroristej blev idømt 11 års fængsel for angrebet. Ifølge det norske medie VG påstod terroristen at hendes «bil eksploderede af tekniske årsager» og at hun er uskyldig.

Terroristen blev alvorlig brændt ved terrorangrebet og har fået udført plastikkirurgi betalt af de israelske skatteydere mens hun sad i fængsel. I 2022 fik hun afslag på gratis «nosejob» efter protester fra hendes terroroffer, der blev alvorlig såret ved terrorangrebet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp