Asraa Jabas fik store brandskader da hun forsøgte at springe sig selv i luften som selvmordsterrorist for at tage uskyldige israelske børn, kvinder og mænd med sig i døden. Her ses hun på vej i retten, 2016. (Foto: Flash90)

Vil ikke give terrorist gratis «næsejob»

Asraa Jabas fik store brandskader da hun forsøgte at sprænge sig selv i luften som selvmordsterrorist for at tage uskyldige israelske børn, kvinder og mænd med sig i døden. Terrroristen bad om at få en ny næse i israelsk fængsel, men fik afsalg efter blandt andet den israelske politimand som blev skadet ved angrebet protesterede.

Asraa Jabas er en kvindelig palæstinensisk terrorist som fik brandskader da hun forsøgte at sprænge sig selv i luften som selvmordsterrorist ved at antænde en gastank i en bil i 2015, og dermed tage uskyldige israelske børn, kvinder og mænd med sig i døden.

Ved terrorangrebet endte terroristen med at volde sig selv store skader og den israelke politimand Moshe Chan. Jabas blev idømt elleve års fængsel.

Terroristen har bedt de israelske fængselsmyndigheder om at betale for at hun kunne få en kosmetisk næseoperation.

Jabas har tidligere fået godkendt plastikkirurgi for skader på sine hænder. Nu har hun så også bedt om at få godkendt plastikkirurgi til sit ansigt, som blev hårdt skadet ved hendes selvmordsangreb. Jabas vil gerne have en palstikoperation af sin næse.

Moshe Chen, politimanden som blev skadet ved terroristens terrorangreb og fik brandskader i ansigtet og på brystet hsar protesteret og bad sikkerhedsminister Omar Bar Lev om ikke at bruge israelernes skattepenge på at hjælpe terroristen som havde voldt ham store skader og smerter.

– Skadede IDF-veteraner der anerkendes som sådan af staten, får ikke plastikkirurgi medmindre det er strengt nødvendigt af medicinske årsager. Hvordan giver det mening at en terrorist som planlægger at skade og dræbe os kan få det, spørger Chen og understreger at han støtter, at terrorister kan få nødvendig lægehjælp – ikke kosmetiske operationer.

Israelske fængselsmyndigheder understreger at de jf. israelsk lov er forpligtede til at sikre, at fangerne afzoner under gode forhold og får nødvendig lægehjælp. Derimod er kosmetisk kirurgi ikke omfattet af nødvendig lægehjælp. Derfor har de afvist terroristens krav på et «næsejob».

Moshe Chen har kæmpet med slemme senskader efter terrorangrebet. Han reagerede derfor da det kom frem at terroristen ville have den israelske stat til at betale for en kosmetisk rekonstruktion af hendes næse. Her ses Moshe på hospitalet, 11. oktober 2015. (Foto: Flash90)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp