Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF har afdækket største Hamas-tunnel i Gaza

Her ses en israelsk soldat uden for den størte terrortunnel hidtil afdækket i Hamas-kontrolleret Gaza. (Foto: IDF)
Terrortunnelen er så stor at du kan køre din bil igennem den.

Israel er for altid forandret efter 7. oktober-massakren mod Israel, der har kostet over 1,200 livet, over 10,000 såredegrove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder, børn og mænd, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 12.000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin. Massakren ramte ALLE israelere hårdt på tværs af religion, etnicitet og køn, inkl. israelske minoriter.

Siden ultimo oktober har Israels forsvarshær været i gang med deres landoperation i Gaza for at redde gidslerne hjem og sørge for at 7. oktober-massakren ikke vil gentage sig. Nu har Israels forsvarshær (IDF) fundet den hidtil største Hamas-terrortunnel i Gaza, skriver Times of Israel.

Terrortunellen trækker sig over flere km og er så bred at du kan køre igennem den med din bil. En af terrortunellens indgange ligger blot 400 meter fra enklavens grænse med Israel.

De seneste uger har IDF’s ingeniørtropper brugt «avanceret efterretning og teknologi» til at afdække- og uskadeliggøre terrortuneller.

Den hidtil største afdækket terrortunnel har flere forgreninger, kryds, kloaksystem, strøm og kommunikation. I dele af terrortunellen var der sprængladninger som skulle forhndre IDF-soldater i at komme ind i den. IDF fandt også store mængder våben i terrortunellen. IDF undtaler: – Terrortunellens bredde tyder på, at den skulle bruges til at angribe vores civile befolkning i Syd-Israel.

Terrortunellen krydsede ikke ind over israelsk territorie.

Under IDF’s landoperation i Gaza har de afdækket og ødelagt en stor del af Hamas’ tunnel-netværk. Der har også været hårde kampe mellem IDF-soldater og Hamas-terrorister inde i terrortunellerne.

Derudover er IDF begyndt at pumpe havvand ind i terrortunellerne for at få terroristerne op på land.

Hamas har brugt flere hundrede millioner kr på at bygge et enormt underjordisk tunnel-netværk. Terrorgruppen har formået at smugle avanceret udstyr ind i enklaven til at grave tunellerne med.

IDF’s talsperson Daniel Hagari udtaler: – Det er ikke almindelige tuneller. Det er en by – en underjordisk terrorby som Hamas har gravet og bygget i stedet for at bruge pengene på deres indbyggere i Gaza.

I klippet som IDF har fået fat i, kan du se hvordan den afdækket terrortunel blev bygget:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem