Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Havvand pumpes ned i terrortunellerne

Her ses terrorister fra terrorgruppen Palæstinensisk Islamisk Jihad nede i en terrortunnel under Beit Hanun i Gaza, 18. maj 2022. (Foto: Flash90)
#IDF vil tvinge terroristerne op på land i #Gaza

Israels forsvarshær (IDF) er begyndt at pumpe havvand ned i Hamas’ omfattende underjordiske tunnelnetværk under Gaza, skriver The Wall Street Journal. Målet er at ødelægge tunellerne og tvinge terroristerne, der gemmer sig under jorden op på land.

MIFF har tidligere skrevet om at IDF overvejede at oversvømme terrortunnellerne. Det vil tage flere uger at fylde tunnellerne med vand fra Middelhavet.

Det har længe været en stor udfordring for IDF at finde en løsning på den store trussel fra terrortunnelerne. IDF har blandt andet overvejet at bruge flydende eksplosiver, sende hunde, droner og roboter ned i det enorme tunnelnetværk.

Dele af tunnelnetværket er blevet ødelagt under israelske luftangreb, men terrorgruppen kan fortsat bruge store dele af det.

Den største udfordring er at Hamas har holdt gidsler fanget i tunellerne

En av utfordringene har vært at Hamas har holdt gisler fanget i tunellene. USA’s præsident belv spurgt om det under en af sine seneste pressekonferencer. Han svarede at, der efter alt at dømme ikke var gidsler i terrortunellerne der fyldes med havvand: – Det må antages at der ikke er gidslser fanget i tunellerne der fyldes med havvand, men vi kan ikke vide det med sikkerhed, svarede præsident Biden.

Ifølge Wall Street Journal, frygtes det at havvandet vil ødelægge ferskvandet under Gaza, men der findes ikke en oversigt over enklavens enorme terrortunnel-netværk og det vides ikke om vandet vil påvirke fundamendet af ejendomme over jord.

I 2015 oversvømmede Egyptens militær flere Hamas smuglertuneller, der løb ind over deres grænse.

Siden IDF’s landoperation ultimo oktober, har IDF afdækket over 800 tunnelskakater – omkring 500 af dem blev ødelagt.

Her ses Israelske soldater vogte indgangen til en af de utallige Hamas-terrortuneller i Gaza. (Foto: IDF)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem