Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF har ødelagt 400 tunnelskakter i Gaza

Israelske soldater vogter indgangen til en af Hamas' underjordiske tuneller, 9. november. (Foto: IDF)
Israels forsvarshær har ødelagt mange af Hamas' tunelskakter i Gaza siden landoperationen begyndte ultimo oktober.

7. oktober-massakren mod Israel har kostet mindst 1,200 livet, over 8,700 sårede, utallige savnede, mindst 240 blev kidnappet til Gaza og flere israelske byer er blevet angrebet af over 10,000 raketter. Mindst 500,000 israelere er blevet flygtninge og er truet af økonomisk ruin. Derudover kommer der flere og flere beretninger om grove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder og piger under massakren.

Ultimo oktober gik Israels forsvarshær (IDF) i gang med deres landoperation i Hamas-kontrolleret Gaza, for at stoppe Hamas i at kunne udføre massakre igen mod israelske civile og se om de kunne finde gidslerne.

Nu udtaler IDF at de har afdækket og ødelagt omkring 400 tunelskakter i Gaza siden landoperationen begyndte.

Soldater fra elitenheden Yahalom har spillet en afgørende rolle i at ødelægge de flere hundrede skakter, der går ned til Hamas’ netværk af underjordiske tuneller. Skakterne skal ødelægges for at forhindre Hamas at udføre bagholdsangreb mod israelske soldater.

Indgangene til tunellerne er placeret midt i civil infrastruktur – eksempelvis i boliger, skoler og hospitaler.

IDF har anklaget Hamas for at bruge civilbefolkningen i Gaza som levende skjold ved at bygge sin militære infrastruktur i civile områder.

I morgen vil Israels militære operation stoppe midlertidigt under 4 dages våbenhvile, for at få 50 af de 240 gidsler hjem. Det sker efter en aftale er blevet indgået med Hamas.

Målet er at få alle gidslerne hjem.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem