Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk minister i historisk tale i Saudi-Arabien: – Tak for jeres varme modtagelse

Israels kommunikationsminister Shlomo Karhi under historisk tale i Saudi-Arabien. (Foto: Skæmrdump fra N-1/JNS, YouTube)
Israels kommunikationsminister, der har rødder i Tuensien, sluttede sin historiske tale med at takke det saudiarabiske folk for den varme modtagelse på arabisk som er hans modersmål.

MIFF har igennem længere tid skrevet om, at forholdet mellem Israel og Saudi-Arabien har ændret sig til det bedre. 

For få dage siden kunne MIFF fortælle at Israels turistminister Haim Katz var rejst til Saudi-Arabien for at deltage i en FN-konference – det var første gang en israelsk minister var på officielt besøg i regionens vigtigste kongedømme.

For et par dage siden kunne MIFF fortælle at en israelsk delegationen bestående af 14 embedsmænd, inkl. flere israelske ministre og kommunikationsministeriet er på officielt besøg i Riyadh.

Nu har Israels kommunikationsminister Shlomo Karhi holdt historisk tale under konferencen i hovedstaden Riyadh – det er første gang en israelsk minister har holdt en tale i Golf-staten, skriver Jewish News Syndicate (JNS).

Under sin tale ved Universal Postal Union’s 2023 Extraordinary Congress, sagde Karhi blandt andet: – Abraham-aftalerne har vist os, at når nationer samles om fælles mål, kan resultaterne være monumentalt transformative.

UPU er et FN-agentur og er det vigtigste forum for internationalt samarbejde inden for postområdet.

Under sin tale takkede Karhi Israels premierminister Benjamin Netanyahu og lederne i Saudi-Arabien for “at igangsætte de blomstrende bånd mellem vores nationer.”

Karhi takkede også det saudiarabiske folk for deres gæstfrihed og tilføjede: – Vores fælles respekt for Gud og tradition kan fungere som et fundament for harmoni mellem vores folk.

70% af Israels jødiske befolkning har rødder i Mellemøsten og Nordafrika – Karhi’s familie kom til Israel fra Tunesien. Kommunikationsminister Karhi skuttede sin historiske tale med at velsigne deltagerne på perfekt arabisk. Karhi selv beskriver arabisk som sit modersmål.

Karhi står som sagt i spidsen for Israels delegation i Saudi-Arabien, bestående af 14 højtstående embedsmænd, inkl. David Bitan, der er formand for Knessets (Israels parlament) Økonomiudvalg.

– Det er en stor ære at repræsentere staten Israel under vores historiske besøg i Saudi-Arabien. Det er særligt betydningsfuldt at være her under den jødiske højtid Sukkot. I den jødiske tro repræsenterer Sukkot fornyelse, taknemmelighed og velsignelse, siger Karhi.

I sidste uge skrev Israels turismeminister Haim Katz historie som første israelske minister, der besøgte Saudi-Arabien. Han ankom til Riyadh for at deltage i en FN-konference om turisme.

At israelske ministre kan komme på officielt besøg i Saudi-Arabien, er et klart signal om at en normalisering mellem verdens eneste jødiske stat og regionens vigtigste Golf-stat kan være på vej.

I fredags udtalte talsmand for Det Nationale Sikkerhedsråd i USA, John Kirby, at Jerusalem og Riyadh er blevet enige om grundrammen i en normaliseringsaftale med USA som mægler.

I 2020 indgik Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko de historiske Abraham-aftaler med Trump-administrationen som mægler.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem