Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Første israelsk delegation på officielt besøg i Saudi-Arabien

Her ses Israels turistminister Haim Katz under regeringskonference, 8. januar 2023. (Foto: Flash90)
Israels turistminister Haim Katz og hans delegation er på historisk besøg i regionens vigtigste kongedømme.

Israels turistminister Haim Katz ankom tirsdag til Saudi-Arabien for at deltage i en FN-konference. Det er første gang en israelsk minister besøger det sunnimuslimske kongerige officielt.

– Turisme bygger broer mellem nationer. Samarbejde inden for turisme har potentiale til at forene hjerter og skabe økonomisk fremgang, udtaler Katz, som forventes at blive i landet i to dage i forbindelse med Verdens Turismeorganisationens (UNWTO) konference, skriver Times of Israel.

Besøget sker i en tid, hvor Israel og Saudi-Arabien nærmere sig en normaliseringsaftale for hver dag, der går.

– Jeg vil arbejde for at fremme samarbejde, turisme og udenrigsforbindelser for Israel, siger Israels turistminister om det historiske besøg.

Det forventes, at flere israelske ministre vil besøge Saudi-Arabien den kommende tid. Ifølge israelske medier forventes kommunikationsminister Shlomo Karhi og David Bitan at besøge kongeriget næste uge. Ligesom Katz er de begge medlemmer af Benjamin Netanyahus Likud-parti.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem