Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Chef for IDF: – Vi er klar til at reagere på Irans angreb

Her ses IDF-chef Herzi Halevi under sit besøg på Nevatim-luftbasen, 15. april 2024. (Foto: IDF)
IDF-chef Herzi Halevi udtaler at Iran må bære konsekvenserne af sine handlinger.

De iranske angreb mod Israel med omkring 170 droner, 30 krydsermissiler og 120 ballistiske raketter, fik flere vestlige lande, inkl. Danmark til at komme med kraftig fordømmelse.

Angrebene førte også til at en uformel regional forsvarsalliance med blandt andet Saudi-Arabien, kunne vise sit værd i historisk samarbejde som medvirkede til at stoppe angrebene.

Kun fire ballistiske missiler trængte igennem Israels missilforsvarssystem og ramte luftbasen Nevatim i Syd-Israel, men forårsagede kun mindre skade. Et missil ramte landingsbanen, mens et andet ramte i nærheden af en ejendom under konstruktion og to missiler eksploderede i øde områder.

Basen mistede derfor ikke sine operationelle evner. Under sit besøg på basen, udtalte chef for Israels forsvarshær (IDF), Herzi Halevi, at Irans angreb vil blive mødt med et israelsk svar. Halevi tilføjer: – Vi overvejer nu, hvad vi skal gøre. Et sådant angreb med så stort et antal missiler, krydsermissiler og droner mod Israel vil blive mødt med et svar.

Nevatim-basen, der ligger i Negevørkenen huser også Israels femtegenerations F-35 kampfly.

IDF-chef Halevi tilføjer: – Iran ville skade Israels strategiske kapaciteter – det er ikke sket før. Men vi var forberedt på angrebet og Iran stod over for en overlegen modstander. Vi følger situationen tæt og er i højeste beredskab. Iran vil bære konsekvenserne af sine handlinger, og vi vil vælge vores svar med omhu. IDF er klar til at bekæmpe alle trusler fra Iran og deres allierede, vi vil fortsætte vores mission for at forsvare Israel.

Israels krigskabinet mødes for anden dag i træk for at diskutere et militært svar på Irans angreb. Ifølge amerikanske medier, vil Israels svar formentlig ikke være rettet direkte mod Iran, men derimod mod deres allierede i Syrien og Libanon.

Israels svar forventes at være nærtforstående.


Israel er under angreb fra Iran – vis din støtte nu!

  1. Bliv medlem her
  2. Giv en gave til MIFF’s informationsarbejde for Israel her eller via MobilePay 49739
  3. Bestill MIFF’s bøger (på norsk) – bøgerne er en rigtig god gave til både Israel-venner og dem, der er kritiske over for Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem