Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

“Løverne i syd” skal beskytte Israel

To F-35 jagerfly fra ”Løverne i Syd” - eskadrillen flyver over det sydlige Israel. (Foto: IDF-talsmand)
Israel har indviet sin anden eskadrille af det top moderne F-35 jagerfly.

Det israelske luftvåben (IAF) har indviet sin anden eskadrille af F-35 kampfly, som er femte generations stealth-fly. Eskadrillen er blevet navngivet “Løverne i syd”, en genoplivelse af den historiske 116. eskadrille.

-Luftforsvaret bærer daglidt et stort ansvar. Fra dette øjeblik er den 116. eskadrille vendt tilbage og bliver en del af vores strategiske arm, en del af vores kvalitative fordel over for vores fjender, siger Amikam Norkin, IAF-chef.

Eskadrillen er stationeret ved Nevatim Air Base i Negev-ørkenen.

Den 116. eskadrille blev grundlagt i 1956 og fløj i sin tid med P-51 Mustang og et udvalg af fly som har deltaget i alle Israels krige. Fra 2003 og frem til 2015 fløj eskadrillen F-16, skriver Times of Israel.

Det israelske luftforsvar fik sine første to F-35 i december 2016. Ca et år senere var flyene klar til brug. Få måneder senere blev Israel det første land i verden til at bruge F-35 i en aktion i Syrien.

I 2024 vil Israel have 50 F-35-fly på plads. IAF overvejer også at købe 25 nye fly af denne type, således at de vil have i alt 75 fly. Ud over F-35 bruger det israelske luftforsvar også F-15 og F-16, men flere af dem bliver udfaset.

Da Iran i fjor igen truede med at udslette Israel, svarede premierminister Benjamin Netanyahu at F-35 har kapacitet til at nå mål i Iran.

-På det seneste har Iran gentaget truslen om at udslette Israel. Derfor er det godt at minde dem om at disse fly kan nå overalt i Mellemøsten, inklusiv Iran og Syrien, sagde Netanyahu da han besøgte en af ​​luftbaserne.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem