Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Sådan bidrog Saudi-Arabien til at stoppe iranske angreb mod Israel

Mohammed Bin Salman. (Foto: Adrian Cadiz, DoD, flickr)
her ses Saudi-Arabiens kronprins Mohammed Bin Salman. (Foto: Adrian Cadiz, DoD, flickr)
Til trods for at Saudi-Arabien ikke ville tillade brug af sit luftrum til at stoppe de iranske droner og missiler, der var på vej mod Israel, er kongerigets handlinger både historiske og første eksempel på den vellykkede regionale forsvarsalliance.

Det er ikke mindre end historisk at Golfens mest indflydelsesrige kongedømme, er kommet med en officiel medling om, at de deltog i regionens nye militærekoalition og dermed bidrog til forsvaret af Israel under Irans angreb mod verdens eneste jødiske stat.

i24NEWS bringer nyheden fra Israels nationale tv-kanal KAN News om Saudi-Arabiens deltagelse i regionens fælles militære defensive operation.

Omkring 99% af de iranske droner og missiler blev nedskudt, før de nåede deres mål i Israel. På vej mod deres mål, fløj mange af dronerne og missilerne igennem Jordans og Saudi-Arabiens luftrum.

Vil undgå regional ustabilitet, mens kongeriget Jordan var meget åben omkring sin rolle i at stoppe angrebene, kom Saudi-Arabien med sin melding via kongerigets officielle hjemmeside. Meldingen understreger kongerigets proaktive holdning til at sikre regional stabilitet.

I meldingen blev Irans angreb og terrorstøtte også fordømt. Saudi-Arabien understregede at det haster med at bremse Irans destabiliserende indflydelse samt at behovet for global handling er presserende.

Meldingen om Saudi-Arabiens bidrag til forsvaret af Israel sker i en tid med eskalerende spændinger i regionen og øgede diplomatiske tiltag for at stoppe iransk aggression.

Bidrog med vigtig efterretning, til trods for at Saudi-Arabien ikke ville tillade brug af sit luftrum til at stoppe de iranske droner og missiler, der var på vej mod Israel, er kongerigets handlinger både historiske og første eksempel på den vellykkede regionale forsvarsalliance, skriver Yediot Ahronot.

Ifølge embedsmænd var det kulminationen efter flere års amerikanske bestræbelser på at nedbryde politiske og tekniske barrierer, der forpurrede militært samarbejde mellem Israel og de sunni-arabiske regeringer. I stedet for en mellemøstlig version af NATO, har USA fokuseret på et mindre formelt regionalt luftforsvarssamarbejde, som kunne imødegå den iranske trussel.

Embedsmændene udtaler at samarbejde mellem Israel og de moderate arabiske stater om luftforsvar med USA som mellemmand er blevet almindeligt, inkl. Saudi-Arabien som ikke har diplomatiske forbindelser med Israel. Ifølge en israelsk kilde var det første gang forsvarsalliancen viste hvad den kunne.

Ifølge World Street Journal (WSJ), havde Iran på forhånd orienteret Saudi-Arabien og andre Golfstater om tidspunkt og omfang af angrebene mod Israel – den info blev videregivet til USA og gav både Israel og USA en afgørende forhåndsadvarsel om hvad der ville ske.

7. oktober-massakren mod Israel satte mulig normalisering mellem Israel og Saudi-Arabiske i stå, i ugerne der ledte op til 7. oktober-massakren, var USA en aktiv mægler i omfattende diplomatiske initiativer for at skabe historisk normalisering mellem verdens eneste jødiske stat og Golfens vigtigste kongerige.

Massakren mod Israel afsporede nogle af de diplomatiske bestræbelser for at skabe en mere stabil region, men de iranske angreb har vist, at massakren ikke fik stoppet samarbejdet mellem vestlige magter og deres arabiske partnere, inkl. Saudi-Arabien når det gælder fælles sikkerhedstrusler.


Israel er under angreb fra Iran – vis din støtte nu!

  1. Bliv medlem her
  2. Giv en gave til MIFF’s informationsarbejde for Israel her eller via MobilePay 49739
  3. Bestill MIFF’s bøger (på norsk) – bøgerne er en rigtig god gave til både Israel-venner og dem, der er kritiske over for Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem