Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk delegation på historisk besøg i Saudi-Arabien

Israels kommunikationsminister Shlomo Karhi, står i spidsen for historisk delegation på officielt besøg i Saudi-Arabien. (Foto: Hagar Cohen, 6. januar 2020, Wikimedia Commons)
Takket være godt diplomatisk benarbejde og internationalt samarbejde, er den israelske delegation under ledelse af kommunikationsminister Shlomo Karhi på officielt besøg i Saudi-Arabiens hovedstad.

MIFF har igennem længere tid skrevet om, at forholdet mellem Israel og Saudi-Arabien har ændret sig til det bedre. For få dage siden kunne MIFF fortælle at Israels turistminister Haim Katz var rejst til Saudi-Arabien for at deltage i en FN-konference – det var første gang en israelsk minister var på officielt besøg i regionens vigtigste kongedømme.

Nu kan MIFF fortælle at en israelsk delegationen bestående af 14 embedsmænd, inkl. flere israelske ministre og kommunikationsministeriet er på officielt besøg i Riyadh, skriver i24NEWS.

Historien udfolder sig for øjnene af os – takket være godt diplomatisk benarbejde og internationalt samarbejde, er den israelske delegation under ledelse af kommunikationsminister Shlomo Karhi på officielt besøg i Saudi-Arabiens hovedstad.

Her ses de israelske ministre under historisk Sukkot-bøn i Saudi-Arabien:

Under bønnen blev en særlig Torah-rulle med en takke-inskription brugt: – Til ære for Kong Salman bin Abd Azziz og Kronprins Mohammed bin Salman og alle deres ministre og rådgivere
Den jødiske menighed
Kongeriget Saudi-Arabien

Den internationale konference er en platform for drøftelser om kritiske globale spørgsmål.

At en israelsk delegation deltager i konferencen markerer et betydeligt skridt fremad i de diplomatiske forbindelser mellem Israel og Saudi-Arabien. Forholdet mellem den jødiske stat og regionens vigtigste kongedømme er vokset støt i løbe t af de seneste år. For nylig udtalte Saudi-Arabiens kronprins Mohammed bin Salman (MBS), at for hver dag der går «kommer vi tættere på normalisering med Israel».

Under konferencen vil Israels kommunikationsminister holde tale for sine internationale kollegaer og repræsentanter fra hele verden. Talen vil blive transmitteret via konferencens hjemmeside og dermed give et globalt publikum mulighed for at følge med.

Derudover forventes kommunikationsministeren også at deltage i flere diplomatiske møder – inkl. drøftelser med USA’s ambassadør i Saudi-Arabien og Tyrkiets kommunikationsminister.

Israels kommunikationsminister er deusden blevet inviteret hjem til den saudiarabiske influencer Mohammad Saud, der igennem flere år har arbejdet for en normalisering med Israel. Saud besøgte Israel for nogle år siden, hvor han blev modtaget med åbne arme af Netanyahu og de israelere han mødte på sin vej. Samtidig blev han fysisk og verbalt angrebet af palæstinensere i Jerusalem, da han ville besøge Tempelpladsen og Al Aqsa moskeen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem