Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Saudiarabisk blogger på besøg i Israel angrebet af palæstinensere ved Tempelbjerget

Den saudi-arabiske blogger Mohammed Saud under angreb af palæstinensere i Jerusalems gamle bydel. (Skærmdump fra Suleiman Maswadehs Twitter konto)
Mohammed Saud er en saudi-arabisk blogger som støtter Netanyahu og Likud. Under sit besøg i Israel blev han angrebet af palæstinensere.
https://youtu.be/6UpRyTsd1M0

MIFF har tidligere skrevet om den delegation af arabiske journalister og bloggere, som Israel har inviteret til Jerusalem.

Under besøget blev den saudiarabiske blogger angrebet og forbandet mens han besøgte Tempelbjerget i Jerusalems gamle bydel, skriver Times of Israel.

I videoklippet ses et barn, der spytter på Saud under hans besøg ved det hellige sted. Andre råber efter ham, at han skal forlade stedet.

I et andet klip kastes der stole og andre genstande efter Saud mens han går gennem en af ​​gyderne i den gamle bydel.

I videoklippet kan man også høre en mand råbe mod Saud: “Gå hen i en synagoge.” Andre kalder ham for et “dyr” og “zionistisk affald.”


En talsmand for udenrigsministeriet fordømte chikanen mod Saud.

”Vi fordømmer på det kraftigste den grusomme og umoralske opførsel nogle palæstinensere i nærheden af ​​Al-Aqsa moskeen udsatte en saudiarabisk mediepersonlighed for. Han kom til Jerusalem for at være en bro til fred og forståelse mellem folk,” skrev Nizar Amer på Twitter – skriver Times of Israel.

https://twitter.com/SuleimanMas1/status/1153338180378271747?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1153338180378271747&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.timesofisrael.com%2Fsaudi-blogger-visiting-israel-attacked-by-palestinians-at-temple-mount%2F

En anden talsmand for udenrigsministeriet kaldte det for en ”modbydelig velkomst.”


Saud er en af ​​seks arabiske journalister og bloggere, inklusive repræsentanter fra Jordan og Irak, inviteret til Israel af det israelske udenrigsministerium. Forholdet mellem Israel og visse arabiske lande er blevet forbedret på det seneste.

Saud taler hebraisk og er tilhænger af Netanyahu. Saud viser også sin støtte til Israel, til Netanyahu og Likud partiet på sin Twitter konto.

Gruppen af jounalister og bloggere vil besøge Holocaust museet Yad Vashem i Jerusalem, Knesset, nogle af de hellige steder samt medlemmer af den akademiske verden i Israel.

Derudover er det også planen at Saud skal mødes med Netanyahu.

Udenrigsministeriet har udtalt at formålet med besøget er at: “Fortælle journalisterne – hvoraf nogle af dem kommer fra lande, som ikke har diplomatiske forbindelser med Israel, hvad den israelske holdning er til de diplomatiske og geopolitiske spørgsmål.”Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem