Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Premierminister Netanyahu i FN: – Israel længes efter fred

Israels premierminister Benjamin Netanyahu på talerstolen i FNs generalforsamling 22. september 2023. (Foto: X)
Benjamin Netanyahu: - Vi står på tærsklen til en ny ære og et nyt Mellemøsten, hvor Israel kan blive en bro til fred og velstand.

I går kunne MIFF fortælle om historisk møde mellem Israels premierminister Benjamin Netanyahu og Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan på sidelinjen af FN’s Generalforsamling i New York.

Mødet skete dagen efter Erdogan fortalte, at han støtter USA’s mægling af normaliseringsaftale mellem Saudi-Arabien og Israel. Erdogan sagde, at normaliseringen ville reducere spændingerne i regionen.

Erdogan initierede også et møde med 15 jødiske ledere, hvor han fordømte antisemitisme og fortalte, at han ville besøge Israel.

Saudi-Arabiens kronprins Mohammed bin Salman (MBS) sagde, i sjældent interview til den amerikanske nyhedskanal Fox News, at for hver dag der går «kommer vi tættere på normalisering med Israel».

Interviewet blev offentliggjort få timer efter USA’s præsident Joe Biden og Israels premierminister Benjamin Netanyahu havde drøftet sagen under privat møde.

PA-præsident Abbas misbrugte FN som platform til at angribe Israel – Mahmoud Abbas er kendt for at være en indædt antisemit og Holocaust-benægter. For få dage siden blev han kritiseret af EU for endnu en Holocaust-benægter tale. EU kritiserede også PA/Abbas for ikke at have afholdt valg siden Abbas blev valgt i 2006. Efterfølgende angreb Abbas EU og sagde: – I opfører jer som dyr!

Under sin tale i går ved FN Generalforsamlingens åbning, angreb Abbas Israel og forsøgte at omskrive landets historie.

Israels premierminister i sin FN-tale: – Det israelske folk længes efter fred. Benjamin Netanyahu lagde i talen vægt på muligheden for normlisering med Saudi-Arabien og truslen fra Iran, skriver i24NEWS.

Netanyahu fortsatte: – Vi står i dag over for et valg, der vil afgøre, om vi kan nyde velsignelserne ved en historisk fred, ubegrænset velstand og håb, eller om vi vil lide under forbandelsen af krig, terror og håbløshed.

– Da jeg talte fra denne talerstol i 2018, advarede jeg om Irans tyranner. De har kun været en forbandelse, en forbandelse for deres eget folk, vores region og resten af verden. Men jeg talte også om en stor velsignelse, jeg kunne i horisonten: ‘Truslen fra Iran har ført Israel og mange arabiske stater tættere på hinanden end nogensinde. Dagen vil snart komme, hvor Israel vil udvide freden ud over Egypten og Jordan til andre arabiske naboer,’ sagde han.

Netanyahu understregede, at fred mellem Israel og flere arabiske stater ville “øge muligheden for at skabe fred mellem Israel og palæstinenserne”, men at det ikke skulle give palæstinenserne “vetoret” over for arabiske stater, der normaliserer deres forhold til den jødiske stat.

Abraham-aftalerne bebudede starten på en ny æra af fred. Men jeg tror, vi står på tærsklen til et endnu mere dramatisk gennembrud, en historisk fred mellem Israel og Saudi-Arabien. En sådan fred vil i høj grad kunne afslutte den arabisk-israelske konflikt, opmuntre flere arabiske stater til at normalisere deres forhold til Israel, forbedre muligheden for fred med palæstinenserne og fremme bredere forsoning mellem jødedom og islam, Jerusalem og Meka – alt sammen enorme velsignelser, fortsatte han.

– Israel kan blive en bro til fred og velstand. Fred mellem Israel og Saudi-Arabien vil skabe et nyt Mellemøsten, understregede Netanyahu.

Han understregede også, at for en sådan fred kan realiseres, skal den skal være “baseret på sandhed – ikke løgne”, og påpegede at de palæstinensiske myndigheders præsident Mahmoud Abbas, må “stoppe med at sprede frygtelige antisemitiske konspirationer og hylde terrorister.

Netanyahu gik på talerstolen efter Mahmoud Abbas, der brugte sin taletid på at angribe Israel fra alle vinkler.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem