Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Premierminister Netanyahu takker Saudi-Arabien for ‘godt naboskab’ efter fly med israelske passagerer måtte nødlande i kongeriet

128 israelske passagerer måtte nødlande i Kongeriet Saudi-Arabien. (Foto: Amanda. Saudi-Arabiens flag vajer ved Masmak Fortress i Riyadh, Saudi-Arabien, 18. marts 2022, Flickr)
128 israelske passagerer om bord på en Air Seychelles-flyvning til Tel Aviv, blev tvunget til at nødlande i Saudi-Arabien. her fortæller de om den gode behandling de fik i Golf-landet, der ikke giver israelske statsborgere indrejsetilladelse.

Unge israelske passagerer har fortalt i24NEWS, hvordan det var at nødlande i Saudi-Arabien:

De israelske passagerer om bord på et fly på vej hjem, blev meget overrasket over den venlige velkomst, de fik i Jeddah. Nødlandingen var historisk da det er første gang israelere fra den jødiske stat, er landet i Kongeriget, efter de åbnede deres luftrum for israelske flyvninger.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu har takket Saudi-Arabien for deres “gode naboskab” og tilføjede at de israelske passagererer er på vej hjem.

Premierminister Netanyahu udtalte: – Jeg sætter virkelig stor pris på den varme modtagelse fra de saudiarabiske myndigheder over for de israelske passagerer, hvis fly fik problemer og måtte foretage en nødlanding i Jeddah.

De israelske passagerer, Emmanuel og Eva fortæller: – Vi var lidt bekymrede, vi vidste ikke, hvad der foregik, vi ventede på kaptajnen opdaterede os, alle var lidt bange. Vi håbede på, at flyet ville nødlande sikkert. Vi blev mødt med venlighed på hotellet, selvom vi også oplevede nogle blikke fra de lokale.

De to kvindelige israelske passagerer fortsatte: – Vi skiller os lidt ud, klædt i shorts, og folk stirrede lidt på os, vi passer ikke helt ind i gadebilledet her.

– Vi ventede ombord på flyet i ca. to timer efter landingen, efterfølgende blev vi ført til hotellet, til vores værelser, fortalte de to israelske passagerer om sikkerhedspersonalet, der fulgte dem gennem terminalen til deres hotelværelser.

Før de gik ud af flyet, mindedes de kvindelige passagerer: – En israelsk fyr på flyet fortalte, at de havde fået alle godkendelser og kunne komme hen på hotellet, at de ville føre os derhen, og at vi ville overnatte der.

Air Seychelles flyvning nr. HM22 foretog nødlandingen i Saudi-Arabien i går aftes efter tekniske problemer. I dag fløj alle de israelske passagerer hjem, efter 128 israelere fik en ikke-planlagt første smagsprøve på Golfens vigtigste Kongerige, dog begrænset til lufthavnsterminalen og lufthavnens hotel.

Tilbage i august 2022, fløj den første flyvning over Saudi-Arabien, efter kongeriget havde åbnet sit luftrum for israelske flyvninger.

I går medførte en nødlanding således den første historiske forbindelse mellem israelere og saudier.

Læs også om de historiske Abraham-aftaler mellem Israel, Emiraterne, Bahrain og Marokko i 2020.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem