Search
128 israelske passagerer måtte nødlande i Kongeriet Saudi-Arabien. (Foto: Amanda. Saudi-Arabiens flag vajer ved Masmak Fortress i Riyadh, Saudi-Arabien, 18. marts 2022, Flickr)

Højtstående israelsk embedsmand har været i Saudi-Arabien for at indgå aftale om sikkerhedssamarbejde

Den højtstående israelske embedsmand besøgte Riyadh og mødtes med højtstående embedsmænd i det kongelige palads for blandt andet at drøfte sikkerhedssamarbejde. Det hemmelige møde fandt sted forud for præsident Bidens kommende besøg i Israel og Saudi-Arabien.

MIFF har tidligere skrevet om at der også er ved at ske historiske ændringer i Saudi-Arabien når det gælder forholdet til Israel og det jødiske folk – læs nogle af MIFFs artikler om emnet HER.

I januar 2022 kunne MIFF fortælle at den førende saudiarabiske avis Arab News for første gang havdeansat rabbiner som fast klummeskribent:

I går kunne MIFF berette om at Saudi-Arabien og Israel forbereder et stort diplomatisk møde hvor der blandt andet vil blive underskrevet aftaler inden for luftfart, landbrug, energi, medicin, forskning og teknologi.

Alt tyder på at Israel og Saudi-Arabien nærmer sig mere og mere – højtstående israelsk embedsmand besøgte for nylig Saudi-Arabien og koordinerede samarbejde inden for flere områder – blandt andet sikkerhedssamarbejde, med sine saudiske kollehgaer. Det hemmelige besøg omfattede møder i det kongelige paldas i hovedstaden Riyadh. Møderne skal både ses som en del af en større proces, hvor forholdet mellem det sunni-muslimske kongedømme og den jødiske stat langsomt forbedres og præsident Bidens besøg i Israel og Saudi-Arabien om et par uger, skriver den israelske nyhedskanal N-12 (artiklen er oversat fra hebraisk).

Israel og Saudi-Arabien har flere fælles interesser og en fælles fjende – Iran. Det forventes at flere udviklinger vil ske i forbindelse med præsident Bidens første besøg i Israel. Der arbejdes løbende på at skabe flere forbindelser mellem Israel og Saudi-Arabien og måske endda en fælles meddelelse, det sidste ord er næppe skrevet endnu, påpeger N-12.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp