Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

For første gang er rabbiner blevet fast klummeskribent på førende saudiarabisk avis

Saudi-Arabiens flag. Foto: Colored emoji from the Twemoji project, 7 November 2014- 3 July 2019, Twemoji GitHub, Twitter, Wikimedia Commons)
- Jeg er ikke overrasket, det er en del af forandringsprocessen og transformationen, der sker netop nu i Golfen, siger rabbiner Marc Schneier.

Knap halvandet år år efter Israel indgik Abraham-aftalerne med Emiraterne, Bharain, Sudan og Marokko er Mellemøsten for altid forandret til det bedre. Læs om Abraham-aftalerne HER.

I MIFF følger vi udviklingen tæt og det er tydeligt at der er noget i luften. Flere og flere unge arabiske influencers viser deres støtte til Israel og det jødiske folk (også i arabiske lande som ikke anerkender Israels ret til at eksistere).

Organisationer som Sharaka bringer jøder og muslimer sammen i Israel, Emirraterne og Bahrain – se eksempelvis MIFFs interview i2021 af Dr. Majid Al Sarrah fra Emiraterne og Arsen Ostrovsky fra Israel HER.

Israelere rejser til Emiraterne og Bahrain og delegationer af emiratere og bahrainere rejser til Israel. Jøder og muslimer mødes ansigt til ansigt og fejrer helligdage sammen – eksempelvis er den jødiske helligdag Tu Bishvat (træernes fest hvor der plantes træer) netop blevet fejret i Emiraterne og Bahrain. Følg MIFF via Twitter HER.


MIFF har tidligere skrevet om at der også er ved at ske historiske ændringer i Saudi-Arabien når det gælder forholdet til Israel og det jødiske folk – læs nogle af MIFFs artikler om emnet HER.

Rabbiner Herzog i Saudi-Arabien:

Nu har den førende saudiarabiske avis Arab News, som både udgives i Saudi-Arabien og i Golfen truffet historisk beslutning om at ansætte højtstående rabbiner som fast klummeskribent, skriver Yediot Ahronot.

– Det er endnu et udtryk for den forandring som Mellemøsten gennemgår over for jøder og Israel, siger rabbiner Marc Schneier til Yediot Ahronot.

At en avis som Arab News har valgt at give en rabbiner en fast klumme, er endnu et tegn på den historiske tilnærmelse mellem Saudi-Arabien, staten Israel og den jødiske verden. Rabbineren vil publicere artikler om aktuelle emner. Rabbiner Schneier bliver den første rabbiner nogensinde med fast klumme i saudiarabisk avis.

Rabbineren tilføjer at han ikke er overrasket: – Det er en del af hele forandringsprocessen og transformationen, der sker netop nu i Golfen.

Arab News er den førende engelsksprogede avis som udgives i Saudi-Arabien og Golfen. Schneier vil skrive for avisen to gange ugentligt om emner som interreligiøs dialog, Israels bånd til Golfen samt kulturelle spørgsmål relateret til den jødiske- og muslimske verden.

I sin første klumme opfordrede rabbineren de arabiske lande til ikke at give op over for USA’s præsident Joe Bidens udenrigspolitik i Mellemøsten når det gælder den forandring som regionen netop nu gennemgår i forhold til jøder og Israel.

Rabbineren forklarer hvorfor han ikke er overrasket over at det netop er en saudiarabisk avis, der er den første som har ansat en rabbiner som faste klummeskribent:

– Vi må huske på at hele den tværreligiøse bølge der er sket i Golfen, begyndte med Saudi-Arabiens tidligere konge. Han indkaldte til den første tværreligiøse konference i 2008. Han ønskede, at islam skulle nå ud til andre vestlige religioner, især kristendommen og jødedommen. Jeg har været en del af den evolution som en del af den varme accept af de Abrahamiske religioner. Det er også en anerkendelse af forandringerne i Golfen, siger rabbiner Schneier.

Rabbiner Marc Schneier er en kendt amerikansk rabbiner, der grundlagde og leder Foundation for Ethnic Understanding (FFEU). De seneste 15 år er rabbiner Schneier blevet varmt modtaget på paladserne i Saudi-Arabien, Oman, Bahrain, Qatar og Emiraterne.

Rabbiner Schneier blev tidligere defineret af magasinet Newsweek som en af de 50 mest indflydelsesrige rabbinere i USA. Han tjener som rådgiver for kongen af Bahrain og besøger ofte Golfstaterne. Læs MIFFs tidligere artikler om rabbineren HER.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem