Historisk møde i Saudi-Arabien

Benjamin Netanyahu og Mossad-chef Yossi Cohen mødtes med den saudiarabiske kronprins.
Prmierminister Benjamin Netanyahu og Mossad-chef Yossi Cohen har angiveligt detaget ved det historiske møde. Billedet er fra 2017. (Foto Haim Zach)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israelske medier skriver at premierminister Benjamin Netanyahu og Mossad-chef Yossi Cohen har holdt møde med den saudiarabiske kronprins Mohammad bin Salman i Saudi-Arabien. Også den amerikanske udenrigsministeren Mike Pompeo deltog angiveligt ved det historiske møde, skriver avisen Times of Israel.

Det er det først kendte højtstående møde mellem en israelsk og en saudiarabisk leder. Netanyahus fly holdt angiveligt på saudiarabisk jord i fem timer i den saudiarabiske kystby Neom ved Det Røde hav, før det fløj tilbage til Israel.

Samtidig bekendtgjorde Pompeo at han havde haft «konstruktive møder» med Saudi-Arabiens kronprins, men nævnte ikke noget om at Netanyahu var til stede ved mødet. Pompeo har været på rundrejse i Mellemøsten, inklusiv Israel – læs mere HER.

USAs ambassadør i Saudi-Arabien John Abizaid (til venstre) og Saudi-Arabiens udenrigsminister Faisal bin Farhan tager imod USAs udenrigsminister Mike Pompeo og hans kone Susan i lufthavnen i byen Neom i Saudi-Arabien 22. november 2020.

Der er ikke kommet nogen officiel bekræftelse på Netanyahus historiske besøg i Saudi-Arabien fra Israel, USA eller Saudi-Arabien. Ifølge den israelske TV-kanal KAN handlede mødet om Iran og den kommende Biden-administration.

Trump-administrationen håber at Saudi-Arabien vil følge i Emiraternes og Bahrains fodspor og anerkende Israel og etablere diplomatiske bånd (Abrahamaftalerne), noget som virker mindre sandsynligt i kølvandet på valget af Joe Biden som USAs næste præsident. Læs mere om Abrahamaftalerne HER.

Mange tror at den nye Biden-administration vil genoptage den omstridte atomaftale med Iran, som både Israel og Saudi-Arabien er stærkt imod. Men Trump-administrationen vil ikke gøre det enkelt for sine aftagere. De ønsker at pålægge mange nye sanktioner mod Iran før indvielsen af Biden 20. januar 2021. Læs også: Tror Biden vil genoptage Iran-aftalen.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelPalæstinenserne genoptager samarbejdet med Israel
Næste artikelHer er Bidens udenrigsminister
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise