Benjamin Netanyahu under møde med USAs udenrigsminister Mike Pompeo 13. maj i Jerusalem. (Foto: Kobi Gideon Flickr)

Pompeo: – BDS-kampagnen er antisemitisk og en «kræft»

USAs udenrigsminister Mike Pompeo kom med en kraftig fordømmelse af boykotbevægelsen mod Israel torsdag 19. november.

– Vi vil anse den globale anti-Israel BDS-kampane som antisemitisk, sagde Pompeo ved en pressekonference i Jerusalem.

– Vi vil straks gå i gang med tiltag for at finde organisationerne som deltager i hadefuld BDS-aktivitet og trække amerikansk offentlig støtte fra den slags grupper, tilføjede Pompeo. Han sammenlignede også BDS-bevægelsen med «kræft».

I 2014 påpegede juraprofessor Alan M. Dershowitz ti grunde til at Israel-boykot er umoralsk og hindrer fred – læs mere HER på norsk. I 2016 erklærede Angela Merkels parti alle former for Israel-boykot antisemitisk – læs mere HER på norsk. Al organiseret Israel-boykot er jødehad – læs mere HER på dansk, sagde Elan Carr, USAs specialudsending som skulle overvåge og bekæmpe antisemitisme i 2019.

https://twitter.com/SecPompeo/status/1329426393969664003

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp