Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hamas: – Vi ved ikke hvor mange gidsler er i live

Her ses Hamas-leder Osama Hamdan under sit interview med TV2, 10. april 2024. (Foto: Skærmdump, https://nyheder.tv2.dk/udland/2024-04-10-i-45-minutter-blev-hamas-skydeskive-udvidet-til-rasmus-tantholdt)
Siger Hamas-leder Osama Hamdan til CNN.

Samtidig beskyldte han også Israel for mishandling af gidslerne.

Osama Hamdan er højtstående leder i terrorgruppen Hamas, under sit interview til CNN, fortalte han, at de ikke ved hvor mange af de 120 tilbageværende gidsler er i live efter mere end 8 måneders fangenskab. Se hans interview til TV2 her.

Værste massakre mod jøder siden Holocaust, den 7. oktober 2023 stormede flere tusinde terrorister ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza, og gik til angreb mod forsvarsløse, babyer, børn, kvinder, ældre og mænd i Israel. Massakren kostede over 1.200 liv, flere tusinde sårede, utallige masse-voldtagne kvinder og piger samt mindst 250, der blev taget som gidsler til Gaza.

Ingen kender gidslernes skæbne, og ingen international organisation har hjulpet dem, ultimo 2023 blev få gidsler frigivet af Hamas mod at Israel løslod flere hundrede terrorister dømt for alvorlige terrorangreb. Siden krigen mod Hamas startede, har Israels forsvarshær (IDF) fundet flere myrdede gidsler i Gaza. Israel har bekræftet at mindst 41 af de 120 tilbageværende gidsler er døde, men ingen ved hvor mange er i live og det frygtes, at de fleste gidsler er blevet myrdet eller er døde af mishandling og de umenneskelige forhold, de er blevet holdt fanget under af terroristerne. Blandt gidslerne er også danske Yitzhak og lille Kfir som blev kidnappet som baby. Ingen international organisation, heller ikke Røde Kors, har hjulpet gidslerne eller givet dem mad og medicin.

For få dage siden formåede israelske styrker at redde Noa, Almog, Andrey og Shlomi hjem fra Gaza. Om den utrolige redningsoperation, sagde oberst Richard Kemp som stod i spidsen for de britiske styrker i Afghanistan: – En vellykket gidselredning i et fjendtligt miljø er nok den sværeste militær operation der findes. Jeg har været involveret i redningen af ​​britiske gidsler i Irak og Afghanistan. Det er sjældent, at de lykkes. Jeg har den største beundring for de israelske soldater, politi og efterretningsofficerer, der udførte redningsoperationen. De vidste at de satte deres liv på spil, det tragiske bevis på det, er 36-årige Arnon Zemorah som stod i spidsen for den særlige Yamam-enhed og gav sit liv for at redde gidslerne.

Frigivne gidsler har fortalt, hvordan de blev udsat for fysisk og psykisk terror under deres fangenskab i Gaza. Flere kvindelige gidsler blev holdt fanget i bur, voldtaget og udsat for seksuel terror. Også børne-gidslerne er blevet udsat for voldsomme overgreb.

På trods af de overvældende beviser for, hvad Hamas har gjort mod sine ofre både under og efter 7. oktober-massakren mod Israel, fortsætter terrorgruppen med at fritage sig selv for ansvar og lægge skylden på Israel.

Gentagne gidsel-forhandlinger har slået fejl, i skrivende stund forhandles der igen om at få gidslerne hjem. Men flere eksperter peger på at Hamas-leder Yahya Sinwar blot spiller spil for galleriet for trække tiden ud.

Hamas’ brutale strategi, for nylig fik The Wall Street Journal adgang til Sinwars korrespondance, der tydeligt viser, at han ikke vil have våbenhvile med Israel. Om døde palæstinensere sagde Sinwar: – De er vejen frem til at frigøre Palæstina.

Til Hamas-ledere i Qatar skrev Sinwar om døde palæstinensere, at de «er et nødvendig offer». Sinwar sammenlignede det med krigen i Algeriet, som krævede 1,5 millioner liv.

Taler med to tunger, Offentligt har Hamas’ politiske ledelse sagt, at de vil have en våbenhvile, men det er ikke Sinwars plan. Under de igangværende våbenhvile-forhandlinger, har han gjort klar, at Hamas aldrig vil nedlægge sine våben.  

Imens falder verden igen i Hamas’ fælde, det er absurd, men siden massakren mod Israel, er globalt Israel-had og antisemitisme eksploderet. I stedet for at stille krav til Hamas og kræve gidslerne frigivet fra Gaza, har verden rettet sit blik og sine krav mod Israel. Ikke en dag er gået, uden der er kommet absurde påstande om Israel og det jødiske folk. Det samme er sket i Danmark, hvor Israel-hadet og antisemitismen har nået nye højder.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem