Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

USA’s FN-udsending i Københavns synagoge: – Antisemitisme er en trussel mod samfundets hjørnesten

Deborah Lipstadt, USA’s særlige FN-udsending i kampen mod antisemitisme i Københavns synagoge. (Foto: Skærmdump, Det Jødiske Samfund, YouTube)
Deborah Lipstadt: - Enhver, der accepterer antisemitismens konspirationsteori om, at jøderne kontrollerer bankerne, medierne eller regeringen, har opgivet demokratiet.

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, er antisemitismen i verden, inkl. Danmark eksploderet. Derfor er det ikke uden grund, at Danmark for få dage siden fik prominent besøg fra USA.

Deborah Lipstadt er USA’s særlige FN-udsending i kampen mod antisemitisme. For få dage siden var hun på officielt besøg i Danmark for at mødes med justitsminister Peter Hummelgaard repræsentanter fra Det Jødiske Samfund i Danmark (DJS).

I fredags talte Lipstadt i synagogen i København. Under sin tale, understregede hun blandt andet USA’s forpligtelse til at bekæmpe global antisemitisme: – Når jeg rejser rundt i verden, plejer jeg at sammenligne antisemitisme med en advarselslampe, der fortæller, at værre ting er på vej. Ikke nødvendigvis flere antisemitiske ting, men at antisemitismen er et symbol på, at der er noget galt. Det er en trussel på flere niveauer. Det er først og fremmest en trussel mod jødiske samfund. Men det er også en trussel mod samfundets hjørnesten. Enhver, der accepterer antisemitismens konspirationsteori om, at jøderne kontrollerer bankerne, medierne eller regeringen, har opgivet demokratiet. Derfor er det en trussel mod demokratiet og tilliden til demokratiet, sagde Lipstadt.

Se talen her:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem