Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Oberst Kemp: – Jeg er dybt imponeret over Israels redningsoperation i Gaza

I weekenden formåede israelske styrker at gennemføre en kompliceret redningsoperation i Gaza for at redde Shlomi, Andrey, Almog og Noa hjem.
Oberst Kemp stod i spidsen for de britiske styrker i Afghanistan. Her fortæller han, hvor svært det er at redde gidsler og hvorfor Hamas vil gøre det svært at redde de tilbageværende 120 gidsler.

Oberst Richard Kemp har talt med den israelske nyhedskanal Israel National News – Arutz Sheva om de israelske styrkers komplekse redningsoperation for at redde Noa, Almog, Andrey og Shlomi hjem fra Gaza, hvor de havde siddet fanget siden 7. oktober-massakren mod Israel.  

Oberst Kemp udtaler: – Redningsoperationen har stor betydning for den igangværende krig. Israels forsvarhær (IDF) har kæmpet meget hårdt, effektivt og med enorm succes i Gaza. De har ødelagt det meste af Hamas’ terror-hær og er ved at ødelægge Hamas som en kampstyrke, der kan true Israel. Men alle israelers hjerter er rettet mod gidslerne, og weekendens dramatiske redningsoperation for at få Noa, Almog, Shlomi og Andrey hjem, var vigtig for et land og et folk, der har udholdt så meget så længe i hvad er ved at blive Israels længste krig nogensinde.

Oberst Kemp tilføjer, at vellykkede gidselredninger er sjældne under krigsførelse: – En vellykket gidselredning i et fjendtligt miljø er nok den sværeste militær operation der findes. Jeg har været involveret i redningen af ​​britiske gidsler i Irak og Afghanistan. Det er sjældent, at de lykkes. Der er to forudsætninger, som begge er ekstremt svære at opnå. For det første skal du have præcise efterretninger, der fortæller dig præcist, hvor gidslerne sidder fanget og under hvilke forhold, inkl. hvem og hvor mange der vogter gidslerne. For det andet skal du være i stand til at bevare overraskelsesmomentet, dvs. at du skal kunne gennemføre redningsoperationen uden at blive opdaget. Bliver du opdaget, vil du med stor sandsynlighed blive mødt af gidsler med en pistol mod hovedet. Bliver terroristerne advaret om at du er på vej, vil de ofte myrde gidslerne, inden du når frem.

Han fortsætter: – I weekendens redningsoperation blev gidslerne reddet hjem fra to separate steder, hvilket er utroligt imponerende i betragtning af nødvendigheden for at kunne ​​at koordinere operationen så præcist og samtidig undgå, at terroristerne det ene sted udløser angreb fra terroristerne det andet sted.

– Jeg har den største beundring for de israelske soldater, politi og efterretningsofficerer, der udførte redningsoperationen. De vidste at de satte deres liv på spil, det tragiske bevis på det, er 36-årige Arnon Zemorah som stod i spidsen for den særlige Yamam-enhed og gav sit liv for at redde gidslerne.

Oberst Kemp om BBC’s kritik over at IDF ikke advarede i Gaza inden redningsoperationen: – Kritikken er helt ude af trit med virkeligheden og er udtryk for en utrolig uvidenhed. Det siger sig selv, at man ikke advarer på forhånd om, at en redningsoperation er på vej – det vil jo betyde at man ikke kan redde gidslerne.

FN og EU fordømmer Israel for at redde sine gidsler hjem, i Israel vil glæden over at få de fire gidsler hjem, ingen ende tage. Men sådan ser det ikke ud på den internationale scene. FN og FN’s særlige rapportør for menneskerettighedssituationen i de palæstinensiske områder, Francesca Albanese, har beskyldt Israel for at omsætte “folkemord til handling”. Hun brugte tilmed terrorgruppen Hamas’ tabstal som valid kilde, selvom Hamas i årtier har været kendt for grov manipulation med deres rapporterede tabstal. For nylig fik det FN organet OCHA til at halvere antallet af dræbte kvinder og børn i Gaza. Det skal tilføjes at Francesca Albanese er kendt for at være stærkt antisemitisk. I EU, beskyldte EU’s udenrigspolitiske chef Josep Borrell, Israel for at begå folkemord i Gaza.

Om FN-udsending Francesca Albanese siger Oberst Kemp: – Albanese er kendt for at være anti-israelsk og antisemitisk. Hun ved ikke, hvor mange civile eller terrorister, der er blevet dræbt under redningsoperationen, og hun stoler blindt på Hamas’ tal for at kunne fordømme Israel. Hvorfor fordømte hun ikke Hamas, der brutalt kidnappede over 250 civile til Gaza under 7. oktober-massakren mod Israel? Det var Hamas som angreb de israelske styrker og brugte menneskelige skjolde, derfor er de civile tab i Gaza Hamas’ skyld. Hamas har også det fulde ansvar for blodsudgydelserne under den igangværende krig.

Hamas vil gøre det svært at redde flere gidsler, Oberst Kemp advarer om, at Hamas’ efter weekendens nederlag, vil gøre det svært at finde og redde de tilbageværende 120 gidsler. Han tilføjer: – Vi må håbe, at IDF og efterretningstjenesten Shin Bet, vil kunne få fat i flere efterretninger så de kan redde flere gidsler hjem. De arbejder hårdt for at få fat i flere efterretninger. Operation Arnon (opkaldt efter Arnon Zemorah som gav sit liv for at redde gidslerne) har bevidst Israels imponerende kapacitet og de vil forhåbentligt kunne gentage flere Arnon operationer.

Oberst Kemp slutter: – Samtidig må vi huske, hvor svært det er at gennemføre vellykkede redningsoperationer. Efter Operation Arnon, er der ingen tvivl om, at Hamas vil være endnu mere på vagt for at undgå flere lignende nederlag i fremtiden.  

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem