Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelske styrker har reddet Noa, Almog, Andrey og Shlomi ud af Gaza

Den 7. oktober blev Noa og hendes kæreste kidnappet til Gaza. Ultimo oktober var flere pårørende og Noas venner i Folketinget for at rejse debatten om babyerne, børnene, kvinderne, de ældre og mændene, der har akut har brug for at komme hjem. (Skærmdump: https://www.bt.dk/udland/videoen-af-noas-bortfoersel-gik-verden-rundt-nu-staar-vennerne-frem)
Efter 246 dages mareridt kan fire israelske familier ånde lettet op.

Der er et Israel før og efter 7. oktober-massakren. Den 7. oktober 2023 blev Israel udsat for den værste massakre mod jøder siden Holocaust, da flere tusind terrorister stormede ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyerbørnkvinderældre og mænd. Over 1.200 blev myrdet, utallige blev massevoldtaget, flere tusind blev såret på krop og sjæl, over 250 blev kidnappet til Gaza, inkl. 69-årige danske Itzhak, omkring en halv million israelere flygtede til udlandet, inkl. Danmark og flere israelske byer er blevet tæppebombet af raketangreb fra GazaLibanon og andre fronter. Siden massakren er antallet af myrdede massakre ofre steget og flere gidsler er fundet myrdet i Gaza. Det skal bemærkes at massakren har ramt alle israelere på tværs af religion, etnicitet, køn og alder hårdt.

Massakren mod Israel er den direkte årsag til Israels igangværende krig mod terrorgruppen Hamas i Gaza.

Nu har Israels forsvarshær (IDF) gennemført endnu en kompliceret redningsoperation for at redde flere gidsler hjem, skriver Jerusalem Post.

Det er netop blevet meddelt, at IDF, Shin Bet og Israels særlige politienhed Yamam, har reddet 25-årige Noa Argamani, 21-årige Almog Meir, 27-årige Andrey Kozlov og 40-årige Shlomi Ziv hjem efter 246 dage som gidsler i Gaza. Læs om Noas venner, der var i Danmark for at råbe politikerne op.

Shin Bet- og Yamam-soldater operedede to steder i hjertet af Nuseirat.

Gidslernes medicinske tilstand er stabil, og de skal nu gennemgå flere undersøgelser på ‘Sheba’ Medical Center i Tel HaShomer.

Israels sikkerhedsstyrker vil fortsætte med at gøre alt for at redde gidslerne hjem.

Sagen vil blive opdateret. 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem