Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Intet krav om stop af krigen i Gaza

Her ses Israels forsvarspanel i Den Internationale Domstol (ICJ), 12. januar 2024. (Foto: International Court of Justice)
Men Den Internationale Domstol vil efterforske påstande om folkemord. Premierminister Netanyahu kalder det en skamplet.

Den 7. oktober 2023, blev Israel udsat for den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Siden er verdens eneste jødiske stat blevet angrebet fra alle fronter, inkl. raketangreb fra flere arabiske lande, krav om at Israel udelukkes fra Eurovision 2024 og Sydafrika som anklager Israel for folkemord.

Som MIFF skrev tidligere på måneden, havde Sydafrika indbragt anklager mod Israel om folkedrab ved Den Internationale Domstol (ICJ) i Haag. I deres anklager beskylder de Israel for at begå folkemord i Gaza.

Alan Baker, der er en internationalt anerkendt folkeretsekspert, kaldte Sydafrikas anklager for kynisk misbrug af FN-domstolen.

Natasha Hausdorff, der er advokat og holder foredrag verden over om international ret skrev i sin kommentar: – Ved at anmode ICJ om indførelse af “foreløbige foranstaltninger” og at Israel “omgående suspendere sine militære operationer i Gaza”, har Sydafrika styrket sin støtte til terrorgruppen Hamas.

Kun indledende forhandling – i skrivende stund har domstolen kun været igennem de indledende forhandlinger i deres afgørelse af, hvorvidt retsagen skal gå videre. I dag afgjorde ICJ at de ville gå videre med sagen.

Israels premiermimnier Benjamin Netanyahu kalder domstolens afgørelse for en skamplet og understreger at Israel kæmper en retfærdig kamp som vil fortsætte til gidslerne er frigivet fra Gaza og terrorgruppen Hamas ikke længere udgør en trussel mod Israel.

Terrorgruppen Hamas hylder Den Internationale Domstols afgørelse.

Ikke afgjort endnu – selvom ICJ har besluttet at starte en sag mod Israel, er det ikke ensbetydende med, at domstolen mener at der er tale om folkemord. Definitionen af folkemord kræver at flere kriterier opfyldes og kan tage flere år at afgøre ved domstolen.

Dommerne er udnævnt af FN – domstolen har 15 dommere, der udnævnes af FN’s generalforsamling som er kendt for sin Israel-fjendtlighed. Nogle af dommerne kommer fra demokratiske lande som USA, Frankrig, Tyskland og Storbritannien, mens andre kommer fra lande som Rusland, Kina, Marokko, Somalia, Libanon og Uganda.

Dvs. at flere af dommerne kommer fra autokratiske land eller meget svage demokratier, hvor domstolene ikke er uafhængige af landets politiske system. Dvs. at anklagerne mod Israel om folkemord behandles af en politisk domstol.

Anklager baseret på en tynd kop te – anklagerne mod Israel er baseret på udtalelser fra israelske ledere sagt i kampens hede eller taget ud af kontekst. Israel har netop peget på at flere påstande er taget ud af kontekst og derfor ikke repræsenterer Israels faktiske handlinger.

Israel understreger at de gentagende gange har opfordret de civile i Gaza til at flygte til sikre områder.

Israel har desuden sørget for at der kunne komme nødhjælp ind til indbyggerne i Gaza og har intet ønske om at begå folkemord.

Samtidig har Hamas nægtet befolkningen at flygte.

The New York Times skriver at Israel har udleveret klassificerede dokumenter til domstolen. Af dokumenterne fremgår det at den israelske regering og ledelsen i Israels forsvarshær (IDF), har haft fokus på at forhindre lidelse hos de civile i Gaza og sørge for at de kunne få nødhjælp i den Hamas-kontrolleret enklave.

Domstolens krav til Israel – ICJ har krævet at Israel indføre tiltag for at forbedre den humanitære situation i Gaza mens sagen kører ved domstolen. Domstolen kræver også at Israel gør hvad de kan for at forhindre folkemord og sørger for at IDF ikke begår folkemordsforbrydelser.

Domstolen kan ikke tvinge Israel til at iværksætte bestemte tiltag, men det kan få diplomatiske konsekvenser for Israel.

Omfanget af hvad Israel blev udsat for under 7. oktober-massakren, vokser for hver dag der går – den 7. oktober 2023 stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre, syge, handicappede og mænd. Israelere kalder dagen for den sorte Shabbat. Den dag blev over 1200 israelske-jøder og israelske-arabere myrdet, voldtaget eller kidnappet til Gaza. Mordene er så bestialske at ord ikke kan beskrive dem. Mange blev voldtaget og udsat for bestialsk tortur før de blev myrdet. Massakren blev filmet af terroristerne og freelance journalister og delt på sociale medier – massakren er den værste mod jøder siden Holocaust. Israel er et land efterladt i chok, sorg og vrede.

Knap en fjerdel af israelere lider af PTSD og knap en halv million er flygtet fra krigen til udlandet – flere af dem til Danmark.

Vil udslette Israel – terrorgruppen Hamas har ikke lagt skjul på at de vil udsætte Israel for massakre, ind til den jødiske stat er udslettet. Israel understreger at de kæmper for overlevelse.

Ifølge terrorgruppen Hamas har over 25.000 palæstinensere mistet livet i Gaza. Tallene fra Hamas er ikke verificeret og Hamas skelner ikke mellem civile og terrorister. Det vurderes at mindst 10.000 terrorister fra Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) er medregnet i Hamas’ tal. Derudover har Hamas’ fejlaffyrede raketangreb mod Israel kostet mange liv. Mindst 2000 af dem mere end 12.000 raketangreb affyret mod Israel siden massakren, er i stedet eksploderet i Gaza og har kostet liv.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem