Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hamas nægter sin civilbefolkning at flygte

En konvoj af israelske kampvogne er blevet udstationeret ved grænsen til Hamas-kontrolleret Gaza Alt peger på en jordoffensiv er på vej (Foto: Flash90)
En indbygger i Gaza fortæller: - Når Hamas ser folk gå hen til deres biler for at evakuere, tvinger de dem tilbage til deres hjem.

Siden den 7. oktober, da den iransk-støttet terrorgruppe Hamas begik den værste massakre mod jøder siden Holocaust, har MIFF delt de hjertskærende historier om, havde Hamas-terroristerne gjorde ved deres over 1,300 ofre myrdet i koldt blod.

Derudover er over 3,200 blevet såret, over 150 israelske og udenlandske babyer, børn, kvinder, ældre og mænd er blevet taget som gidsler til Gaza og terrorgruppen har tæppebombet israelske byer med over 6,000 raketangreb.

Nu er Israel nødsaget til igen at forsvare sig mod terrorgruppen, der støttes ideologisk, økonomisk og militært af Iran.

Selvom Israel står i en yderst kompliceret situation, forsøger den jødiske stat på alle måder at undegå civile tab på palæstinensisk side. Desværre er det en velkendt Hamas-taktik. at nægte deres befolkning at komme i sikkerhed. Hamas har haft fuld kontrol over enklaven siden deres blodige kup mod Fatah i 2007.

Israels forsvarshær (IDF) har opfordret alle indbyggere i den nordlige del af Hamas-kontrolleret Gaza, at flygte mod syd i enklaven. Alt tyder på, at Israel snart vil igangsætte en større landoperation mod Gaza by, hvor Hamas har en stor del af deres militære kapaciteter, skriver Times of Israel.

– Terrororgruppen Hamas har indledt en krig mod staten Israel, og deres militære operationer styres fra Gaza by. Evakueringen er for jeres egen sikkerhed. I vil først kunne vende tilbage til Gaza by, når vi har givet besked om at det sikkert for jer, siger IDF i en besked til indbyggerne i området.

IDF har også advaret mod at nærme sig grænsehegnet mod Israel.

Israel har også hacket Hamas-tv for at advare indbyggerne.

Ifølge FN er 340.000 indbyggere er Gaza blevet internt fordrevet siden Hamas-massakren fik Israel til at erklære krig mod Hamas,

Nu bliver de tilbageværende indbyggere i den nordlige del af Gaza bedt om at bevæge sig mod syd for deres egen sikkerhed. IDF siger, at Hamas-terrorister gemmer sig i området i underjordiske tunneller og i ejendomme med civile. IDF beder de civile om ikke at lade sig blive brugt som menneskelige skjolde af Hamas.

– Vi opfordrer alle civile i Gaza by til at evakuere deres hjem og bevæge sig mod syd for deres egen sikkerhed og beskyttelse, siger IDF. De har også offentliggjort kort, der viser områder, indbyggerne kan flygte til.

Mens Israel forsørger at undgå civile tab i Hamas-kontrolleret Gaza, forsøger Hamas at ramme flest civile.

Hamas har sagt til indbyggerne, at de skal blive hjemme og kalder Israels besked om at evakuere, for propaganda som de skal ignorere.

Norges tidligere forsvarschef Sverre Diesen udtalte til NRK at terrorgruppen Hamas vil have flest mulige civile tab for at svække Israels internationale omdømme og tilføjer: – Det er en utrolig kynisk strategi.

Times of Israel har talt med innbyggere i Gaza. De fortæller at Hamas nægter civilbefolkningen at evakuere.

En indbygger i Gaza fortæller: – Når Hamas ser folk gå hen til deres biler for at evakuere, tvinger de dem tilbage til deres hjem.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem