Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

50.000 palæstinensere er blevet evakueret mod syd

Palæstinensere evakuerer Gaza by og går mod syd efter opfordringer fra Israels forsvarshær om at de bør evakuerer. (Foto: Flash90)
Efter Israels forsvarshær (IDF) fik kontrol over evakueringsruten, er der sket en kraftig stigning i antallet som avakuerer.

7. oktober-massakren i Israel vil gå over i historien som den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Massakren har kostet over 1,400 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd livet. Over 7000 er såret , utallige savnes fortsat og mindst 241 blev taget som gidsler til Gaza. Derudover er flere israelske byer blevet angrebet af flere tusind raketangreb- især fra Gaza, men også fra Libanon, Syrien og Yemen.

Efter massakren er Israels forsvarhær (IDF) gået ind i Gaza for at stoppe truslen fra Hamas og for at få gidslerne hjem.

Omkring 50.000 palæstinensere blev i går evakueret fra den nordlige del af Gaza, da Israel åbnede en humanitær korridor.

Forinden var det blevet omdelt flyers med opfordring til at evakuere og hvilken flugtrute indbyggerne kunne bruge for at komme væk.

I søndags var der kun 2000 indbyggere som evakuerede mod syd, fordi dele af flugtruten fortsat blev kontrolleret af Hamas. Terrorgruppen har tidligere forhindret civile i at flygte mod syd. Terrorgruppen vil have de bliver i nord så de kan blive brugt som menneskelige skjolde. I tirsdags evakuerede 15.000 civile.

Daniel Hagari, der er talsperson for Israels forsvarshær (IDF), mener antallet af evakuerede viser at Hamas er ved at miste kontrollen i Gaza: – I dag så vi 50.000 som evakuerede mod syd. De indser at Hamas har mistet kontrollen, udtaler Hagari.

Hagari gentog også meldingerne, der er kommet fra politisk side – der kommer ikke våbenhvile før de over 240 babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd, der blev kidnappet under 7. oktober-massakren frigives.

Hagari understreger at der vil være humanitære pauser så civile kan evakuere.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem