Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Ingen våbenhvile før gidslerne frigives

Premierminister Netanyahu besøger israelske soldater ved Grænsen til Gaza, 22. oktober 2023. (Foto: Flickr/GPO)
Israels premierminister Benjamin Netanyahu udtaler at der ikke vil være våbenhvile før de over 240 gidsler er frigivet.

7. oktober-massakren i Israel vil gå over i historien som den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Massakren har kostet over 1,400 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd livet. Over 7000 er såret , utallige savnes fortsat og mindst 241 blev taget som gidsler til Gaza. Derudover er flere israelske byer blevet angrebet af flere tusind raketangreb- især fra Gaza, men også fra Libanon, Syrien og Yemen.

I går udtalte Israels premierminister Benjamin Netanyahu, at Israels forsvarshær (IDF) er nået længere ind i Hamas-kontrolleret Gaza end forventet og tilføjer: – Vi øger presset på Hamas for hver time der går.

IDF har omringet Gaza by, hvor hovedparten af Hamas’ militære kapaciteter ligger. Nu udkæmpes der hårde kampe mod Hamas-terrorister i byen og IDF bevæger sig længere og længere ind i hjertet af Gaza by.

– Gaza må ikke længere udgøre en trussel mod Israel, udtaler Netanyahu og tilføjer at våbenhvile ikke er aktuel før gidslerne frigives.

Netanyahu advarer også den libanesiske terrorgruppe Hizbollah mod at åbne en ny front i Nord-Israel.

Siden 7. oktober-massakren flere raketangreb fra Syd-Libanon. Der er ikke brudt krig ud endnu fra den front, men i tirsdags blev der affyret 20 raketter fra Syd-Libanon.

– Hvis Hizbollah går ind i krigen vil det være den største fejl de kan begå, udtaler Netanyahu.

Mindst 32 israelske soldater er blevet dræbt i kampe i Gaza. Siden 7. oktober-massakren er mindst 350 soldater blevet dræbt. Samtidig har Israels forsvarshær dræbt flere tusind Hamas-terrorister. Israels forsvarsminister Yoav Gallant udtaler at kampene vil fortsætte til gidslerne er frigivet: – Vi vil fortsætte til vi vinder og gidlserne er kommet hjem, siger han

Ifølge Gallant har IDF også omringet Hamas-leder Yahya Sinwar, som gemmer sig i en underjordisk bunker. De ansvarlige for Hamas’ reketproduktion er også dræbt.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem