Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Har sendt 14.320 ton nødhjælp til Gaza

På billedet ses lastbiler med nødhjælp ankommet i Gaza, 2. november 2023. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)
COGAT: - Der er ingen begrænsning på mængden af mad, vand og medicinsk udstyr, der leveres til Gaza. Vi inviterer det internationale samfund til at koordinere nødhjælpen, og vi vil lette processen.

COGAT, der er en afdeling i Israels forsvarshær (IDF), meddelte den 12. november, at der siden krigen brød ud efter 7. oktober-massakren mod Israel, er blevet leveret 14.320 tons nødhjælp til Gaza. Nu leveres der over 100 lastbiler fyldt med nødhjælp pr. dag.

COGAT udtaler: – Der er ingen begrænsning på mængden af mad, vand og medicinsk udstyr, der leveres til Gaza. Vi inviterer det internationale samfund til at koordinere nødhjælpen, og vi vil lette processen.

Nødhjælpen bliver gennemgået, før den sendes videre ind i Gaza, for at forhindre, at terrorgruppen Hamas misbruger nødhjælpsleveringer til at smugle våben og andet militært udstyr ind. I en af nødhjælpsleverancerne forsøgte Hamas at smugle flere iltkoncentratorer ind til deres underjordiske terror-tunneller.

Trods de øgede leverancer mener humanitære organisationer, at der ikke kommer tilstrækkelig nødhjælp i forhold til behovet. Israel hævder, at Hamas har store lagre af brændstof og andre forsyninger, som de ikke vil dele med civilbefolkningen i Gaza.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem