Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Udenrigsministeren: – Jeg er i Israel for at vise solidaritet

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og hans israelske kollega, Eli Cohen udtaler sig til danske medier. (Foto, skærmdump: https://www.dr.dk/nyheder/udland/live-israel-ramt-af-stoerre-missilangreb?focusId=6753711)
Lars Løkke Rasmussen: - Vi er mere end oprevet over, hvad der skete 7. oktober. Jeg forstår virkelig vreden og alle følelserne, og I har ret til at forsvare jer selv. Det er ikke kun en ret, det er også en pligt, og det forstår vi. 

I går rejste udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen på officielt besøg i Israel efter den jødiske stat den 7. oktober blev ramt af den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Massakren har kostet omkring 1,400 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd livet. Kvinder og børn er blevet udsat for voldsomme sexuelle overgreb og voldtægter, hele familier blev myrdet med ubeskrivelig brutalitet, hjem blev nedbrændt, omkring 240 babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd blev kidnappet og sidder fortsat fanget. Omkring 7,200 blev såret og flere israelske byer er blevet angrebet af mindst 10,000 raketangreb fra især Gaza, men også fra Libanon, Syrien og Yemen. Derudover er flere hundrede tusind israelere blevet flygtninge og mange er på randen af økonomisk kollaps. Massakren har også ramt Israels minoriteter rigtig hårdt (omkring 2 mio israelere er muslimer, beduiner, drusere, tjerkesser, kristne og andre minoriteter) – alle var legitime mål og flere blev myrdet, kidnappet eller har mistet hjem og familie under raketangrebene.

Mange ofre savnes fortsat, derfor er arkæologer blevet bedt om at hjælpe om at finde deres jordiske rester i bunker af udbrændte hjem og biler.

Det er også kommet frem at flere journalister var med under massakren og filmede hvad der skete.

Under møde med sin israelske kollega Eli Cohen, sagde Lars Løkke: – I har ret til at forsvare jer selv, men hele verden holder øje med jer

Derudover udtrykte udenrigsministeren, Danmarks fulde støtte til Israel – se klippet på dr.dk her.

Lars Løkke tilføjede at Israels svar skal ske inden for rammerne af international lov: – Vi er mere end oprevet over, hvad der skete 7. oktober. Jeg forstår virkelig vreden og alle følelserne, og I har ret til at forsvare jer selv. Det er ikke kun en ret, det er også en pligt, og det forstår vi. Men det må være i overensstemmelse med international lov. I har ret til at forsvare jer selv, men hele verden holder øje med jer. Danmark bakker op om Israel, men er ret bekymrede over, hvordan tingene udvikler sig.

Dansk presse spurgte Israels udenrigsminister, hvorvidt svaret på massakren var for brutal, hertil savarede han: – Hvad er svaret for at voldtage kvinder og myrde dem, gå ind i et lokale og myrde 40 børn og slagte hele familier. Selvom vi oplevede de her forfærdelige scener, har vi aldrig gået efter civile, vi har aldrig haft børn som mål. Vores mål er kun Hamas, som bruger civile som skjold.

Israels udenrigsminister understregede også at de gør alt, hvad de kan for at undgå civile tab i Gaza, ved at bede indbyggerne om at evakuere til sikre områder i enklaven og ved at oprette sikre evakueringsruter, så indbyggerne kan komme i sikkerhed.

Under sit besøg i Israel, mødte Lars Løkke også familierne til de nogle af de kidnappede, inkl. den ældre danske mand som er blandt de kidnappede:

Lars Løkke mødes også med de palæstinensiske myndigheders (PA), premierminister Mohammad Shtayyeh.

Udenrigsministeren udtalte at Danmark vil genstarte fredsprocessen med henblik på en tostatsløsning, samt, at der skal skelnes mellem terrorgruppen Hamas og PA: – Det er også derfor, jeg skal mødes med premierminister for Selvstyret, Mohammad Shtayyeh, for at udtrykke vores fulde støtte til Selvstyret og de civile palæstinensere. Vi har fra dansk side netop annonceret yderligere 75 millioner kroner i humanitær bistand til Gaza, hvor situationen er dybt kritisk, og mange tusinde mennesker har mistet livet. Her og nu er det vigtigt at løse den igangværende krise. Samtidig må vi ikke miste blikket for det langsigtede perspektiv. Derfor arbejder Danmark – sammen med EU – for at genstarte fredsprocessen frem mod en tostatsløsning.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem