Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Støtter danskerne Israel eller Hamas?

Her ses nogle af gidslerne, der blev kidnappet til Gaza under 7. oktober-massakren mod Israel. Tel Aviv 9. april 2024. (Foto: Flash90)
Weekendavisen har bedt et analyseinstitut om at tage temperaturen på danskernes holdning til Israel og Hamas.

I går skrev MIFF om, hvordan det færøske Folketingsmedlem Sjúrður Skaale (JF) i årtiets Folketingstale, blæste medlemmer af Folketinget bagover med sin viden og klare tale om Israel og det jødiske folk.

Israel er Salman Rushdie blandt stater, under sin fantastiske tale, sagde Skaale at Israel er Salman Rushdie blandt stater. Desværre er der en god grund til den beskrivelse af verdens eneste jødiske stat. Siden Israels oprettelse som nødhavn for det jødiske folk, er det lille land blevet udsat for en massiv international propaganda-kampagne af politikere, medier, NGO’er, FN og terrorgrupper, der misbruger international lov til at dæmonisere Israel.

Holocaust var kulminationen på nazisternes drøm om at udslette det jødiske folk, men deres drøm om endlösung begyndte ikke med gaskamrene i Auschwitz – det skete længe før. Antisemitisme er den ældste form for had, der går flere tusind år tilbage. Konsekvenserne af antisemitisme har sågar sat sig på jødernes gener. Forskere har bevist at de negative konsekvenser af forfølgelse går i arv fra generation til generation. Hver eneste generation af jøder har gennemlevet en eller anden form for forfølgelse – vi kan kun gisne om konsekvenserne for deres fysiske og psykiske helbred.

7. oktober-massakren var kulminationen på Hamas’ drøm om at udslette Israel, massakren var den værste mod jøder siden Holocaust. Tidligt Shabbat-morgen, den 7. oktober 2023 mens mange israelske familier endnu lå og sov, stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza. Terroristerne gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd. Over 1.200 blev myrdet, flere tusind blev såret på krop og sjæl, utallige blev massevoldtaget og over 250 israelere og udlændinge blev kidnappet til Gaza. Hele familier blev udslettet – terroristerne filmede alt hvad de gjorde mod deres ofre og delte det på sociale medier. Undersøgelser tyder på at massakren, der menes at være den bedst dokumenteret forbrydelse mod menneskeheden, tog 10 år at planlægge og krævede mange penge, ressourcer, træning og planlægning. Terroristerne vidste, hvad de gjorde og havde fået grønt lys til at gøre, hvad de ville mod deres ofre.

Verden har vendt Israel ryggen, de første dage efter massakren spredte medierne nogle af de forfærdelige beretninger om, hvordan israelske familier, inkl. babyer var blevet slagtet og udsat for ubeskrivelige lemlæstelser. Mange ofre blev brændt og kunne ikke identificeres. Men efter det første chok havde lagt sig, vendte verden tilbage til business as usual.

Eksplosion af antisemitisme og Israel-had, siden massakren er antisemitismen og hadet mod Israel skyllet ind over Danmark. Det var netop derfor Skaare valgte at holde sin uforglemmelige tale i Folketinget. Efter talen lød en af kommentarene i Folketingssalen, at flere politikere ikke tør udtale sig om Israels krig mod Hamas. Samme tendens ses generelt i det danske samfund. Forskere tør ikke udtale sig af frygt for konsekvenserne, foredragsholdere tvinges til at aflyse foredrag om Holocaust, skoler tør ikke besøge Dansk Jødisk Museum og de danske jøder lever i en undtagelsestilstand aldrig set før.

Støtter danskerne Israel eller Hamas? Det spørgsmål har Weekendavisen forsøgt at besvare via et analyseinstitut.

Sådan svarede de adspurgte:

37% svarede at de støtter Israel, mens 10% svarede at de støtter Hamas

Hele 54% svarede at de ikke ved, hvad de skal svare på spørgsmålet.

Adspurgt hvem der startede krigen mellem Israel og Hamas, svarede 21% at det var Israel, mens 37% svarede at det var Hamas.

Men hele 41% svarede »ved ikke« på spørgsmålet

Derudover svarede 60% at de kun følger lidt med eller slet ikke følger med i krigen.

I undersøgelsen peges der på at de propalæstinensiske demonstrationer og protester har præget gadebilledet og medierne, men ikke har et flertal bag sig.

Undesøgelsen viste også at kun et fåtal af de adspurgte ønsker at have Hamas i magtens korridorer.

56% af de adspurgte, er dog enige om, at Hamas bør fjernes fra magten.

Kun 5% svarede at Hamas skal forblive på magten i Gaza, mens 39% svarede »ved ikke«.

Sådan svarede de adspurgte kvinder, 63% af de adspurgte kvinder svarede at de ikke ved om de støtter Israel eller Hamas. Mens 11% af de adspurgte kvinder støtter Hamas, ligger det tal på 9% blandt de adspurgte mænd.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem