Search
Mahmoud Abbas modtager Vladimir Putin til møde i Betlehem, 26. juni 2012. (Foto: Issam Rimawi/Flash90)

De palæstinensiske myndigheders spildte mulighed efter 7. oktober

USA har forsøgt at presse PA til at fordømme 7. oktober-massakren, men det nægter PA's præsident Mahmoud Abbas at gøre.

Den 7. oktober blev Israel for altid forandret, da flere tusind Hamas-terrorister stormede ind over grænsen til den Hamas-kontrolleret enklave, og gik til angreb mod israelske babyer, børn, kvinder, ældre, syge, handicappede og mænd. Terroristerne myrdede, voldtog, brændte, kidnappede og plyndrede. Massakren har kostet over 1,200 livet, over 10,000 såredegrove seksuelle overgreb og voldtægter af kvinder, børn og mænd, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 10,000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin.

Massakren ramte ALLE israelere hårdt på tværs af religion, etnicitet og køn, inkl. israelske minoriter.

7. oktober-massakren gav de Fatah-kontrollerede palæstinensiske myndigheder (PA), der har selvstyre i Område A & B i Judæa og Samaria (Vestbredden), enestående mulighed for at tage afstand fra de brutale, islamistiske terrorister. PA kunne havde sagt: Hamas har begået en stor fejl. Vi var midt i forhandlinger med USA og Saudi-Arabien om israelske indrømmelser til palæstinenserne, jeres massakre ødelægger vores muligheder og vil få katastrofale følger for Gazas civilbefolkning.

Hvad gjorde de palæstinensiske myndigheder (PA)? På massakre-dagen skrev PA’s nyhedsbureau, Wafa (som de danske skatteydere er med til at finansiere via dansk PA-bistand): «Optrap konfrontationen på alle fronter».

Den 8. oktober fejrede en Fatah-leder massakren på PA’s tv-kanal: «I dag stod vi op til en morgen fyldt med sejr, glæde og stolthed». I Fatahs navn opildnede han til at hele «vores palæstinensiske folk går i aktion og tager del i det historiske heltemod».

Mahmoud Abbas, der er PA’s præsident og står i spidsen for Fatah (dvs at hans løn også finansieres af dine skattekroner), udtalte at 7. oktober-massakren var «retten til selvforsvar» og kaldte Israels militære respons på massakren for «Israels optrapning mod vores folk» [nyhedsbureauet Wafa, 7. oktober].

PA-premierminister Mohammad Shtayyeh udtalte at 7. oktober-massakren var «et naturligt resultat» af Israels «forbrydelser» [Wafa, 7. oktober].

Ti dage efter massakren, fortsatte Fatah-ledere med at kalde nedslagtningen af babyer, børn, kvinder, ældre, syge, handicappede og mænd for «en heltemodig operation» [Al-Mashhad TV (Dubai), 17. oktober].

Ovenstående eksempler af Fatah/PA’s hyldest af 7. oktober-massakren mod Israel blev samlet af Palestinian Media Watch (PMW), der i årtier har fulgt palæstinensiske ledere og medier.

PA nægter at fordømme massakren – USA har forsøgt at presse PA til at fordømme 7. oktober-massakren, men det nægter PA’s præsident Mahmoud Abbas at gøre. Norge har forhøjet norsk PA-bistand efter 7. oktober-massakren mod Israel.

Kun lille andel af dansk PA-bistand sat på pause – som en direkte konsekvens af, at Israel den 7. oktober blev udsat for den værste massakre mod jøder siden Holocaust, hvor over 1,300 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd blev slagtet med ubeskrivelig brutalitet, over 3,600 sårede, utallige savnede, over 200 israelere og udlændinge kidnappet til Gaza (inkl. en ældre dansk mand), og flere tusind raketangreb mod israelske byer, meddelte minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen (S), at regeringen ville sætte dansk PA-bistand på pause.

Danmark har kun sat 72 millioner kroner i PA-bistand på pause i 2023 ud af rammen på 451 millioner kroner i 2021-2025, skrev Altinget den. 10 oktober.

Alene i 2023 lyder de danske skatteyderes regning til PA på 235,5 millioner kroner.

Danmark havde planlagt at udbetale omkring 94 millioner kroner til PA under et bilateralt landeprogram – det er her de 72 millioner kroner kommer ind i billedet. Beløbet, der er sat på pause er med andre ord, den andel, som Danmark endnu ikke har udbetalt til PA i det bilaterale program. Danmark forsætter med at udbetale nødhjælp.


Sådan kan du hjælpe MIFF og Israel

  1. Bliv MIFF-medlem her
  2. Giv MIFF en gave til vores informationsarbejde om Israel
  3. Bestill MIFF’s bøger (på norsk) – vores bøger er den bedste gave til både Israel-venner og Israel-kritikere.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp