Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

EU-Parlamentet fordømmer opildning til terror i palæstinensiske skolebøger – kræver EU fastfryser bistand

I palæstinensiske skolebøger oplæres eleverne til at ofre livet som martyrer i terrorangreb mod israelere. Nu kræver EU-Parlamentet at EU fastfryser bistand til de palæstinensiske myndigheders skolepensum for at få hadet fjernet fra skolebøgerne. (Illustrativt foto: Kristian Buus, Flickr)
Europa-Parlamentet kræver at EU fastfryser finansiering af de palæstinensiske myndigheders skolepensum til de er tilpasset UNESCOs standarder.

MIFF har i flere år gjort opmærksom på at de palæstinensiske myndigheder (PA) misbruger international bistand (inkl. dansk bistand), til at oplære børn i at ofre livet i terrorangreb mod israelere. I 2019 oversatte MIFF nogle af de værste eksempler på opildning til terror og vold i palæstinensiske skolebøger til dansk og norsk.

Rapport efter rapport har dokumenteret problemet- alligevel er skatteydernes milliarder fortsat med at strømme i PA’s pengekasse.

Den 10. maj vedtog et stort flertal i EU-Parlamentet deres hidtil kraftigste fordømmelse af PA’s jihad-skolepensum: – Vi fordømmer at det problematiske og hadefulde indhold i palæstinensiske skolebøger og studiehæfter fortsat ikke er blevet fjernet. Vi understreger at uddannelse og elevers adgang til fredelige og objektive skolebøger er afgørende, især med tanke på det stigende antal teenagere involveret i terrorangreb, skrev EU-Parlamentet i deres udtalelse. 

Nu har EU-Parlamentet igen vedtaget resolutioner, der fordømmer PA for at oplære børn i terror, vold, antisemitisme og had i deres skolepensum, skriver Jewish News Syndicate (JNS).

I resolutionerne kræver EU at PA: – Fjerner alle antisemitiske referencer, opildning til had og vold.

I modsætning til tidligere resolutioner, hvor EU nævnte opildning til vold uden krav om, at PA fjerner antisemitisme fra deres skolepensum, forbinder EU i deres nye resolutioner eksplicit indholdet i EU-finansierede skolebøger med “stigende involvering af teenagere i terrorangreb.”

EU-Parlamentet insisterer på, at EU fastfryser sin PA-bistand indtil skolepensummet er tilpasset UNESCO-standarder og opfordrede EU-myndighederne til at forhindre finansiering af “aktiviteter, der opildner til had og vold”, i overensstemmelse med EU’s strategi for bekæmpelse af antisemitisme.

De seneste EU-resolutioner er vedtaget på baggrund af en rapport, der kommer med anbefalinger til, hvordan EU skal definere sine forbindelser med PA.

Det er anden gang på blot to måneder hvor EU har vedtaget resolutioner, der fordømmer PA’s forgiftning af børns hjerner.

EU’s resolutioner mod PA fik støtte af EU-Parlamentarikere på tværs af det politiske spektrum i Bruxelles.

Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education (IMPACT-se), er en israelsk NGO, der undersøger indholdet i skolebøger fra hele verden. Forud for EU-Parlamentets seneste resolutionsvedtagelse, orienterede IMPACT-se EU-Parlamentsmedlemmerne om at PA trods løfter om reformer, ikke har foretaget ændringer i deres skolepensum.

– Vi roser EU-Parlamentet for at have indtaget en så utvetydig og vigtig holdning. Endnu en gang har de fremhævet det forfærdelige had og opildning til terror, der fortsat gennemsyrer de palæstinensiske skolebøger, siger IMPACT-se CEO Marcus Sheff.

– Involveringen af så mange unge palæstinensere under den seneste voldsbølge i PA-kontrolleret Jenin, viser de dødelige resultater af indoktrineringen i PA’s skolebøger. Det er bydende nødvendigt, at EU-Parlamentets bekymringer efterfølges af hurtig og konkret handling. Gør man ikke det, vil det have tragiske konsekvenser for generationer af palæstinensiske børn, tilføjede Sheff.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem