Norges udenrigsminister Ine Marie Eriksen Søreide. (Photo: UN Photo/Evan Schneider)

Norge har bedt EU offentliggøre rapport om antisemitiske palæstinensiske skolebøger

- Norge har været meget tydelig i at rapporten bør offentliggøres hurtigst muligt, siger statssekretær Audun Halvorsen i Udenrigsministeriet til MIFF.

I sidste uge gengav det tyske magasin Bild noget af indholdet i en EU-rapport som bekræfter at palæstinensiske skolebøger indeholder jødehad og opfordrer til vold – læs MIFFs artikel om sagen HER.

– Palæstinensiske børn oplæres i antisemitisk agitation og opfordring til vold – finansieret af EU inkl. Danmark, skrev Bild.

EU-kommissionen har indtil videre valgt at holde rapporten hemmelig. På spørgsmål fra MIFF oplyser statssekretær Audun Halvorsen at Udenrigsministeriet allerede modtog kopi af rapporten i april.

Indtil rapporten er offentliggøres af EU-kommissionen har vi ikke anledning til at dele rapporten eller vores vurderinger af indholdet, siger Halvorsen.

I december 2019 vedtog Stortinget: «Flertallet beder regeringen komme tilbage til Stortinget med en tilbagemelding om resultaterne af granskningen foretaget af Georg Eckert Institute så snart de foreligger, og få styr på den videre håndtering af sagen.» Hvornår vil Stortinget få orienteringen?

– Norge og de andre givere afventer EU-kommissionens beslutning om at offentliggøre rapporten. Det er kommissionen som har bestilt rapporten og tager stilling til rapportens offentliggørelse. Norge har været meget tydelig i at rapporten bør offentliggøres så hurtigt som muligt. Så snart rapporten er offentliggjort, vil regeringen komme med en tilbagemelding Stortinget om resultaterne, svarer Halvorsen.

Hvorfor tror du EU har valgt at holde rapporten hemmelig i to måneder? Skriv dit svar i kommentarfeltet.

Også Tyskland og flere EU-parlamentarikere kræver rapporten offentliggjort – læs HER.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp