Norge har bedt EU offentliggøre rapport om antisemitiske palæstinensiske skolebøger

- Norge har været meget tydelig i at rapporten bør offentliggøres hurtigst muligt, siger statssekretær Audun Halvorsen i Udenrigsministeriet til MIFF.
Norges udenrigsminister Ine Marie Eriksen Søreide. (Photo: UN Photo/Evan Schneider)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

I sidste uge gengav det tyske magasin Bild noget af indholdet i en EU-rapport som bekræfter at palæstinensiske skolebøger indeholder jødehad og opfordrer til vold – læs MIFFs artikel om sagen HER.

– Palæstinensiske børn oplæres i antisemitisk agitation og opfordring til vold – finansieret af EU inkl. Danmark, skrev Bild.

EU-kommissionen har indtil videre valgt at holde rapporten hemmelig. På spørgsmål fra MIFF oplyser statssekretær Audun Halvorsen at Udenrigsministeriet allerede modtog kopi af rapporten i april.

Indtil rapporten er offentliggøres af EU-kommissionen har vi ikke anledning til at dele rapporten eller vores vurderinger af indholdet, siger Halvorsen.

I december 2019 vedtog Stortinget: «Flertallet beder regeringen komme tilbage til Stortinget med en tilbagemelding om resultaterne af granskningen foretaget af Georg Eckert Institute så snart de foreligger, og få styr på den videre håndtering af sagen.» Hvornår vil Stortinget få orienteringen?

– Norge og de andre givere afventer EU-kommissionens beslutning om at offentliggøre rapporten. Det er kommissionen som har bestilt rapporten og tager stilling til rapportens offentliggørelse. Norge har været meget tydelig i at rapporten bør offentliggøres så hurtigt som muligt. Så snart rapporten er offentliggjort, vil regeringen komme med en tilbagemelding Stortinget om resultaterne, svarer Halvorsen.

Hvorfor tror du EU har valgt at holde rapporten hemmelig i to måneder? Skriv dit svar i kommentarfeltet.

Også Tyskland og flere EU-parlamentarikere kræver rapporten offentliggjort – læs HER.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelBennett takkede Netanyahu og sagde at den nye regering “vil arbejde for alle”
Næste artikelIDF: – Vi er klar hvis Hamas angriber over flagmarch i Jerusalem
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise