Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Palæstinensisk mand sagsøger den danske stat

Der er nu anlagt to sager mod Danmark for våbeneksport til Israel. (Foto: https://www.flickr.com/photos/brandsvig/)
Der er nu anlagt to sager mod Danmark for våbeneksport til Israel.

Medio marts skrev MIFF at NGO’erne Mellemfolkeligt Samvirke, Amnesty International Danmark og Oxfam Danmark i samarbejde med den palæstinensiske NGO Al-Haq, havde sag an mod den danske stat for våbeneksport til Israel. NGO’erne forventer at retssagen mod Danmark vil koste omkring 900.000 kr. Derfor startede de en indsamling blandt danskerne til at dække udgifterne – i løbet af få dage fik NGO’erne indsamlet omkring 1,5 mio kr.

Nu har en herboende palæstinenser lagt sag an mod den danske stat, skriver Berlingske Tidende.

To sagsanlæg mod den danske stat, der er nu anlagt to sager mod Danmark for våbeneksport til Israel. Den 26-årige palæstinensiske mand som har familie i Hamas-kontrolleret Gaza, sagsøger justitsministeriet, Rigspolitiet og Udenrigsministeriet.

Eddie Omar Rosenberg Khawaja fra Rosenberg Khawaja Law Firm, som repræsenterer sagsøger, udtaler at søgsmålet er anlagt for at holde »dem, der medvirker til den situation, som han (manden, red.) og hans familie befinder sig i, ansvarlige«. 

Justitsministeriet og Rigspolitiet ønsker ikke at kommentere sagen.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen har udtalt at han kender til søgsmålene og at det nu er op til domstolene at tage stilling til dem.

Massakren mod Israel som ændrede alt. Den 7. oktober 2023 stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinderældre og mænd. Under massakren blev over 1.200 myrdet med ubeskrivelig brutalitet, utallige blev massevoldtaget, flere tusind blev såret og mindst 250 blev kidnappet til Gaza. Hverken Røde Kors eller andre internationale organisationer har besøgt gidslerne, der holdes fanget under umenneskelige forhold.

Massakren mod Israel er den direkte årsag til Israels krig mod Hamas i Gaza.


Israel er under angreb fra Iran – vis din støtte nu!

  1. Bliv medlem her
  2. Giv en gave til MIFF’s informationsarbejde for Israel her eller via MobilePay 49739
  3. Bestill MIFF’s bøger (på norsk) – bøgerne er en rigtig god gave til både Israel-venner og dem, der er kritiske over for Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem