Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

NGO’er stævner den danske stat over våbeneksport til Israel

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Steen Brogaard, Folketinget)
NGO'erne har stævnet udenrigsministeriet og Rigspolitiet

Flere danske medier, inkl. Jyllands-Posten har skrevet om Mellemfolkeligt Samvirke, Amnesty International Danmark og Oxfam Danmark, der i samarbejde med den palæstinensiske NGO Al-Haq, har lagt sag an mod den danske stat for våbensalg til Israel.

NGO’erne har stævnet den danske stat med påstand om at Israels forsvarshær (IDF) bruger danske våben til at begå krigsforbrydelser i Hamas-kontrolleret Gaza. NGO’erne vil have dansk våbeneksport til Israel stoppet.

Fransk professor i folkeret kommer med klar besked: – Folkeretten er ikke en selvmordspagt. Når Hamas fejrer palæstinensiske civiles eksplosive «martyrium», og palæstinensiske ledere søger «frelse» eller magt over døden via massemord på «jøder» eller «zionister», har synderne ikke længere krav på immunitet på baggrund af skader på civile, skriver Louis René Beres.

Værste massakre mod jøder siden Holocaust, krigen mod Hamas i Gaza er en direkte konsekvens af 7. oktober-massakren mod Israel, hvor flere tusind terrorister stormede ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre og mænd. Over 1.200 blev myrdet med ubeskrivelig vold, utallige blev voldtaget og myrdet, flere tusind blev såret, over 250 blev kidnappet til Gaza, inkl. danske Yitzhak, over 500.000 israelere er blevet flygtninge, flere af dem er flygtet til Danmark.

I deres stævning påstår NGO’erne, at Danmark overtræder internationale regler for våbenhandel.

NGO’erne har især fokus på udenrigsministeriet, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og Rigspolitiet.

De præcise tal for direkte/indirekte dansk våbeneksport til Israel kendes ikke.

NGO’erne vil sætte gang i kombineret oplysnings- og folkeindsamling, under et pressemøde udtalte generalsekretær for Mellemfolkeligt Samvirke, Tim Whyte, at flest muligt danskere skal være »en del af« retssagen og at »Vi har behov for at få genbekræftet Danmarks ansvar for at sikre den humanitære folkeret,«

Henter inspiration fra Holland, NGO’ernes stævning sker efter en hollandsk appeldomstol gav NGO’ere medhold i at Hollands eksport af reservedele til israelske F-35-kampfly skulle stoppe.

Hollands regering har anket dommen til højesteret, dvs. at sagen ikke er afgjort endnu.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem