USA’s FN-ambassadør: – FN’s Sikkerhedsråd skal være mere afbalanceret over for Israel

Også andre lande og situationer i regionen fortjener FN-Sikkerhedsrådets opmærksomhed og bør ikke negligeres, siger USA's FN-ambassadør, Linda Thomas-Greenfield.
USA's FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield har bedt FN's Sikkerhedsråd om at føre en mere afbalanceret debat om Israel. (Foto: U.S. Institute of Peace, flickr)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Angreb på Israel og modkritik fylder for meget i FN-Sikkerhedsråds (UNSC) dagsorden, og det sker på bekostning af andre problemstillinger i Mellemøsten, siger USA’s FN-ambassadør, Linda Thomas-Greenfield til FN-organet som består af 15 medlemslande. Skriver avisen Jerusalem Post.

– Rådet bruger meget tid på den israelsk-palæstinensiske konflikt, som er både forståelig og i overensstemmelse med dagsordenen, sagde Thomas-Greenfield.


USA’s FN-ambassadør tog også UNSC’s faste månedlige møder med fokus på Israel op til debat og understregede at de ikke fremmer en positiv beslutning.

– Alt for ofte er substansen i rådets diskussioner udelukkende centreret omkring kritik af Israel og modangreb. Jeg håber oprigtigt, at rådsmedlemmerne fremover vil gøre deres bedste for at tage en mere afbalanceret tilgang. Der er også andre lande og situationer i regionen som fortjener Sikkerhedsrådets opmærksomhed og ikke bør negligeres, sagde Thomas-Greenfield.

Israel’s FN-ambassadør, Gilad Erdan, sagde, at debattens indhold “kun ser ud til at fastholde konflikten.”

EN-ambassadør Erdan satte også spørgsmålstegn ved den palæstinensiske FN-ambassadør Riyad Mansours tale og FN-Sikkerhedsråds nye praksis med at invitere repræsentanter fra NGO’er med forbindelse til den israelsk-palæstinensiske konflikt til at tale med rådet i begyndelsen af deres møder.

I tirsdags lyttede FN-rådet til Daniel Levy, formand for det amerikanske Mellemøsten-projekt, og tidligere medlem af PLO’s komite Hanan Ashwari.

*MIFTAH, organisationen som Ashrawi grundlagde og ledede, har offentliggjort antisemitiske blodanklager med påstand om at jøder bruger kristent blod under jødisk påske (Pesach), sagde Erdan.


*I perioden 2017-2019 fik MIFTAH bistand fra EU, Norge, Tyskland, Irland, Human Rights and International Humanitarian Law Secretariat (“IHL Secretariat” – fælles bistand fra Danmark, Holland, Sverige og Schweitz), FN’s befolkningsfond, Oxfam Novib (Holland), Arab Fund (Kuwait) og Canada Fund. Læs mere hos NGO Monitor HER.

Læs mere om MIFTAH’s brug af blodanklager og andre antisemitiske udsagn HER.

Læs også: Berlingske og TV2 hopper med på blodanklager mod Israel. Klassiske eksempler på Fake News i danske medier.


– Vil Sikkerhedsrådet virkelig legitimere en person som er ansvarlig for at sprede grov antisemitisme, spurgte FN-ambassadør Erdan.

– Hvad bliver det næste? Spurgte Erdan.

– Vil I invitere [Irans tidligere præsident] Hassan Rouhani og [Irans udenrigsminister] Javad Zarif som repræsentanter for det iranske civilsamfund? Spurgte Erdan.

FN-ambassadør Erdan tilføjede at Ashrawi ikke skulle betragtes som en talsmand for det palæstinensiske politiske lederskab, men derimod som en “modstander af fred”.

– Hvis rådet ønsker at invitere medlemmer af civilsamfundet, hvorfor så ikke invitere modige palæstinensiske iværksættere, der arbejder sammen om at skabe sameksistens? spurgte FN-ambassadør Erdan.Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelJøderne mistede aldrig forbindelsen til landet
Næste artikelMicrosoft fordobler antal ansatte i Israel
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise